Duje Klarić/Hanza Media
KAKO JE MALO POTREBNO

IZAZVAO OPĆI METEŽ Povratnik Ibro napravio incident i grbom Hajduka zapalio Rujevicu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. srpanj 2016. 00:25

RIJEKA - KOPER 2:0

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja 821. Sudac: Marko Linić (Dražice).

STRIJELCI: 1:0 - Gavranović (77), 2:0 - Roshi (86).

RIJEKA: Prskalo, Ristovski (od 88. Mulac), Mitrović, Elez (od 61. Šofranac), Zuta, Bradarić (od 85. Gerald), Močinić (od 76. Maleš), Vešović (od 52. Mišić), Gavranović, Tomasov (od 61. Roshi), Bezjak (od 73. Ajayi). TRENER: Matjaž Kek.

KOPER: Simčić, Andrejašić (od 51. Horvat), Jefthon, Datković, Dedić, Krivičić (od 46. Radujko), Ahmetović (od 46. Jurina), Belima (od 46. Valencia), Ibričić, Tshibamba (od 46. Muslimović), Teijo. TRENER: Milan Obradović.

Crveni karton: Ibričić (68).

-------------------------------------------------------------------------------

Incident s Ibričićem i Kekom obilježio je “generalku“. Nogometaši Rijeke ostvarili su pobjedu protiv Kopra (2:0) u posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva, ali odličnu igru Bijelih u prvom poluvremenu, istina bez pogotka, zasjenio je incident iz 68. minute.

Senijad Ibričić je prilikom izlaska s travnjaka, dok je još bio u terenu, skinuo dres ispod kojeg je imao majicu s velikim grbom Hajduka. Isprovociralo je reakciju publike, Ibričić je krenuo gestikulirati prema tribinama i za tren je između dvije klupe nastao sveopći metež. Skočio je Matjaž Kek koji je očito imao što za reći Ibričiću, pa i gotovo svi ostali igrači obiju momčadi i u trenu je krenulo naguravanje koje je potrajalo dvije-tri minute.

Ibričić je isključen, a nakon što su se strasti smirile brojčano superiornija Rijeka osigurala je pobjedu. Odise Roshi najprije je asistirao za pogodak Gavranoviću, a onda se i sam upisao među strijelce lijepim udarcem sa 18 metara.

Nogometaši Rijeke pokazali su jedno sasvim drugo lice u odnosu na ono protiv Aluminija, u prvom poluvremenu visokim pritiskom stvorili puno problema obrani Kopra i promašili najmanje pet velikih prilika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:42