Marius Simensen / Digitalsport / CROPIX
SKUPIO RESPEKTABILNIH 126 NASTUPA

KAKO ĆE USKORO IZGLEDATI MODRI? Bila bi velika šteta da sada ode i novi zaštitni znak Dinama!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 10:05

Biti prvak Europe uvijek je laskava titula, čak i ako na Euru nisi upisao ni minute. Kao u ovom slučaju Eduardo. Portugalski vratar vratio se u Dinamo, ponovno je “jedinica”, a mogao bi to ostati i dulje no što se mislilo. Naime, postoji opcija da Eduardo produlji ugovor, da s Dinamom dogovori ostanak i nakon ljeta 2017. O toj se mogućnosti šuška, još nije službena, ali ne bi bila ni iznenađujuća.

Uživa u Zagrebu

Iako se govorkalo da će se nakon Europskog prvenstva vratiti u Portugal, željeli su ga Sporting i Porto, Eduardo nije otišao. Lijepo mu je u Zagrebu, ima dobar status, zarađuje oko 500 tisuća eura godišnje, novac je to kakav bi teško igdje dobio.

Stoga se nemojte začuditi ako uskoro stigne vijest da portugalski čuvar mreže potpisuje novi ugovor. Sad su mu 34 godine, zdrav je i motiviran, u pravim golmanskim godinama i dob mu sigurno ne bi bila problem.

Htjeli bi u Maksimiru zadržati i Soudanija, koji je zadnjih dana sjajno raspoložen.

I ovdje u Tbilisiju, još od polijetanja u Zagrebu stalno se smije, zbija šale, sa svima razgovara. Njemu ugovor također istječe iduće godine, nije tajna da bi Modri bili jako zadovoljni kad bi Alžirac potpisao novi.

Međutim, on to zasad nije učinio, trenutno je izglednije da će na kraju sezone otići nekamo, a možda i već na zimu, kad Dinamo za njega još i može dobiti neku odštetu. Bilo bi šteta da rastanak bude takav, Soudani je postao jedan od zaštitnih znakova ovog Dinama, napravio je i on u maksimirskom klubu zavidnu statistiku, osvojio i neslužbeni naslov, uz Sammira, najboljeg stranca. Barem u ovom stoljeću.

Zanimljivo je i pitanje gdje je Jeremy Taravel? Francuz je ozlijeđen, ruptura mišića se oduljila, još tamo u Sloveniji pričalo se da neće dugo izbivati. Ali eto, nema ga ni u kakvim opcijama, a kako čujemo, oporavak bi mogao potrajati još koji tjedan. Kad se vrati, pitanje je koliko će mu trebati da uhvati minutažu. Čak i da Šifo ode, opet su ispred Sigali, Benković i Lešković.

Taravel u zaborav

Pričalo se već u nekoliko navrata o Taravelovu odlasku iz Dinama, spominjala se Belgija, priznao je i on u intervjuu za SN da ga supruga i obitelj nagovaraju na povratak kući, ali da je njemu u Dinamu dobro i da bi volio ostati.

Ozljeda je sigurno usporila odluku, malo-pomalo Taravel je postao zaboravljen, u ovom je trenutku daleko od prve momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:36