Screesnhot: YouTube
OSLJABLJENI U VINKOVCE

KAKO ĆE REAGIRATI NAVIJAČI Pušnik želi Europu, otvaranje sezone protiv Cibalije u drugom planu

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. srpanj 2016. 17:19

Hajduk starta u Vinkovcima u novu sezonu, ali je po svemu sudeći borba za bodove za "bijele" u drugom planu. Sve snage će se baciti na europsku scenu, na uzvrat protiv rumunjskog Iasija. Rezultat iz prve utakmice, tih 2-2 iščupanih i zasluženo po igri i sretno po okolnostima kako je Ahmed Said dao izjednačujući gol, diktira da se "bijeli" pripreme za uzvratnu utakmicu.

Zato će Hajduk u Vinkovce oslabljen, trener Marijan Pušnik će čuvati pojedine igrače, premda ni u kojem slučaju neće priznati da se Cibaliji idu pokloniti. To nikako, Pušnik je u pravom smislu trener ratnik…

- Ne odustajem od svoje filozofije, a to je da u svakoj utakmici, bez obzira na reputaciju protivnika, Hajduk mora igrati na pobjedu, bez kalkulacija.

Naravno, Pušnik nije baš neki smetenjaković koji bi se zaletio pa obećao pobjedu, ali da će inzistirati na tom cilju, pa i vjerovati, to je za njega neizbježno.

Što može Hajduk u novom prvenstvu? Po svemu je maksimum borba s Rijekom za drugo mjesto, minimum je osvajanje treće pozicije, sve drugo bi bilo znatno manje od očekivanja navijača.

Nema sumnje da bi Hajduk s potpuno opravljenim Franckom Ohandzom izgledao znatno bolje, što se vidjelo i u Iasiju, odnosno potvrđeno je ono što se znalo iz prošle sezone. Ono što zabrinjava jest to da nitko ne može predvidjeti koliko će utakmica Ohandza igrati, još manje koliko će ih biti u stanju izdržati svih 90 minuta.

Tom Dubravec / Hanza Media

Možete li zamisliti da je taj Kamerunac, od kojeg se očekivalo baš mnogo, do sada odigrao u nešto više od godinu dana samo 15 utakmica, od kojih je na deset bio u startnoj jedanaestorici, da je prosječno po utakmici trajao 60-ak minuta, da je postigao pet golova, da je u prošlom prvenstvu ubilježio sedam nastupa (od toga dva simbolična po tri, odnosno deset minuta), te na kraju da je posljednji gol, osim ovoga u Iasiju, postigao još 31. kolovoza 2015.

Ali dobro, važno je za Hajduk da se Ohandza pojavi u utakmicama koji su značajnije od obične prvenstvene, kao što je ova u Vinkovcima. Dapače, "bijeli" putuju s, moglo bi se reći, kombiniranim timom, bez Ohandze, ali i bez dva najbolja igrača Tina Sušića i Lovre Kalinića, zatim će poštedjeti Hrvoja Milića, možda još nekog od standardnih prvotimaca.

- Znam da nas čeka nadahnuta Cibalija, povratnik u prvu ligu, željni dokazivanja na startu, znam što mogu očekivati od Stanka Mršića, a ja unaprijed kažem da mi jedan bod nikad nije dosta - zaključio je Pušnik.

Hajduk na Cibaliju ide željan dobrog starta, igrači su dobili povlasticu da putuju zrakoplovom do Osijeka kako bi ih se poštedjelo dugog i zamornog autobusa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:05