Vlado Kos / CROPIX
PENICILIN ZA DINAMO

Jurčić: 'Zahtjevan teren nam nije odgovarao, a ne bi trebali primati jeftine pogotke'

Dinamu smo prepustili posjed lopte, a njihovim štoperima da vode igru, stali smo u čvrsti blok i strpljivo čekali. Isplatilo se, posebno me raduje što nam nakon Dinamova izjednačenja nisu klecnula koljena - rekao je Mršić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2013. 21:08

Stanko Mršić još jednom je pokazao kako je penicilin za Dinamo! Naravno da je iskusni strateg, koji je na klupu uskočio izravno iz bolesničke postelje, isijavao zadovoljstvom nakon značajne pobjede nad renomiranim suparnikom.

- U najavi utakmice rekao sam da neće biti iznenađenje ako Dinamo zapne u Osijeku, a optimizam sam gradio na onome što smo (od)radili tijekom zimskih priprema. Utakmica? Dinamu smo prepustili posjed lopte, a njihovim štoperima da vode igru, stali smo u čvrsti blok i strpljivo čekali. Isplatilo se, posebno me raduje što nam nakon Dinamova izjednačenja nisu klecnula koljena - rekao je strateg Bijelo-plavih koje sada očekuje slavonski derbi u koji ulaze na krilima poticajne startne pobjede nad Modrima, odnosno u osječkom slučaju Zlatnima.

Mršićev kolega sa suparničke klupe, realno govoreći, nije imao razloga za zadovoljstvo, no Kruno Jurčić post festum nije odavao lik čovjeka kojemu su lađe potonule:

- Pokušali smo igrati ono što smo tijekom priprema uvježbavali, dakle preferirati igru s mnogo kratkih pasova, ali okolnosti nam nisu odgovarale, prije svega tu mislim na zahtjevan teren. Ipak, nisam nezadovoljan načinom na koji smo pokušavali igrati. Ono što zamjeram svojim dečkima jest način na koji smo primili oba pogotka; pogodak primljen nakon prekida uvijek je jeftin, a pomalo naivni bili smo i kod drugoga gola kada nas je Osijek iskontrirao. Momčad za kakvu se smatramo ne smije primati takve pogotke. U zaključku, čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:45