Drago Sopta / Cropix
LJUBAV NA BERNABEUU

Jurčić o zagrljaju s Mourinhom: 'Nisam ja prišao Joseu, već je on došao meni!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2011. 23:12

Oni koji su igrali u Madridu jučer su odradili regeneracijski trening, a ostali su 'giljali’ punim kapacitetom. Kako su plavi dečki podnijeli onu ružnu priču iz Madrida?

- Svjesni su da im je sudar s Realom bio lijepo iskustvo, vidjeli su što je veliki klub, doživjeli sjajnu atmosferu Santiaga Bernabeua. Isto tako su dobili dobru informaciju gdje smo i što smo u odnosu na takve klubove. Mislim da su tako doživjeli madridsku utakmicu - kazao je Jurčić.

Koliko je po vašoj procjeni potrebno godina da se Dinamo približi najboljima.

- Nema to veze s protokom godina, već s brojem odigranih utakmica. Teško je to kazati... Dinamo vjerojatno nikad nije igrao utakmicu kao što je ova s Realom. Možda se takve utakmice igraju jednom u dvadeset ili trideset godina. U početku sam kazao jednu teoriju koja je ismijana. Rekao sam da Ligu prvaka moramo doživjeti kao igranje velikih utakmica. Pod velikim pritiskom i pred prepunim stadionima. To su za nas rijetki uvjeti, ali ako želimo igrati na toj razini, onda se moramo često nalaziti pod takvim okolnostima.

Znači, psihologija je najjača karika u utakmicama visoke razine kao što su ove Lige prvaka?

- Psihologija, naravno. Ako su igrači sputani i zakočeni, ne mogu pružiti ono što znaju. To je normalno.

Kako je trener doživio medijsku zezanciju na temu njegovog grljenja s Joseom Mourinhom?

- Ja nisam naviknuo na novinarske pohvale. Sve što napravim ne valja. Nisam ja prišao Mourinhu, već je čovjek došao k meni razgovarati. Ne vidim što je u tome loše? Nisam razina trenera da ja dođem k njemu, Mourinho je došao k meni!

Da se krivo ne shvati, Jurčić je mislio da nije takva trenerska 'marka’ da bi prilazio velikom Mourinhu, već je logično sačekao da Special One priđe k njemu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:38