Drago Sopta / Cropix
'OVO NAM JE ŠKOLA'

Jurčić nakon Reala: Mourinho mi je zaželio da se iduće godine opet sastanemo u LP!

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 23. studeni 2011. 00:04

Kruno Jurčić cijelu je utakmicu proveo uz teren, pokušavajući podići svoje igrače nakon tri brzo primljena gola, no malo mu je toga polazilo za rukom. Ipak, na kraju su Modri zabili ta dva gola koja su u konačnici malo popravila statistiku, ali ne i promijenila konačni dojam.

- Teško je pričati poslije ovakvog poraza - započeo je Kruno Jurčić, uzdahnuo a onda prokomentirao početak susreta.

- Očekivao sam da će igrači biti impersionirani, ali da će impersioniranost biti tolika nisam mislio. S obzirom da u momčadi imamo nekoliko iskusnih pojedinaca, nisam znao da će teret tribina i cijeli pritisak biti tako teški. Ali ponovit ću i ono što sam već toliko puta rekao - mi se 12 godina nismo spremali za ovaj trenutak, a sad trebamo učiti lekcije da bismo u budućnosti biti konkurentni u ovakvim utakmicama.



szólj hozzá: r vs d

Osvrnuo se Jurčić i na Real, pohvale su prštale, to je ipak njegov "drugi klub".

- Da, za mene je Real trenutno najbolji klub na svijetu, igra najbolji nogomet a ja sam njegov veliki navijač. Volio bih da osvoji naslov prvaka Europe, jer za to ima velike šanse.

Netko je primijetio da mu je na kraju utakmice prišao Jose Murinho, da mu je stisnuo ruku i da su nakratko popričali.

- Zaželio mi je da se i iduće godine vidimo u Ligi prvaka - ozbiljno je i samouvjereno rekao Jurčić.

José Mourinho nije se dao navući na provokaciju domaćih novinara. Predbacili su mu da je primio dva gola od Dinama koji dotad u Ligi prvaka uopće nije zatresao mrežu. Portugalac je podsjetio da je Real ipak osvojio svih 15 bodova u skupini i “zabio puno pogodaka”.

- Kada vodiš 6-0, logično je da ti ljude malo gube koncentraciju. Dinamu na početku nismo dali ni sekndu vremena da uđe u utakmicu. Odmah smo ih skršili. Znao sam da im možemo odgovoriti na onu prvu utakmicu. Nisu nam predstavljali nikakvo iznenađenje. Ma, najvažnije je da su Casillas, Pepe i Ronaldo uživali gledajući svoje suigrače - poentirao je Mourinho.

Zašto Ronaldo nije igrao?

- Igra sve važne utakmice. Da je trebao, igrao bi i ovu. Nakon što smo poveli 2-0, i sam mi je rekao: ‘Vidim da ja večeras neću biti potreban’. Da se događalo nešto neočekivano, ušao bi u poluvremenu. No, nije bilo potrebno...

Mourinho se još jednom osvrnuo na Dinamo.

- Znam da će i ove godine biti prvaci Hrvatske. Iduća sezona u Ligi prvaka mogla bi im biti znatno drugačija. Imat će vrijedno iskustvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 05:41