Damir Krajač/Cropix
DINAMO U DALMACIJI

Jurčić: Mi smo za Zadar Real, ali nikad u Stanovima nisam odigrao laganu utakmicu

Ne zanima ne Ajax u ovom trenutku, samo Zadar! Ovo nam je, kad se radi o našem prvenstvu, uključujući i utakmicu s Hajdukom, najteži ispit do sada, rekao je Jurčić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2011. 13:02

Kruno Jurčić je u četvrtak u Maksimiru iznimno pohvalio Zadrane.

- Ne zanima ne Ajax u ovom trenutku, samo Zadar! Ovo nam je, kad se radi o našem prvenstvu, uključujući i utakmicu s Hajdukom, najteži ispit do sada!

Dakle, ovakav kompliment Zadar vjerojatno još nije doživio. Trener Modrih drži da je Zadar u Stanovima opasniji nego Hajduk na Poljudu.

- Kao igrač jednom sam pobijedio sa 3:0 u Stanovima, ali kao nogometaš i trener bilo kojeg kluba nikad u Zadru nisam igrao laganu utakmicu - pojačao je priču o Zadru Jurčić.

Završena je stanka zbog nastupa reprezentacije.

- Koliko je volim, toliko je i mrzim! Imam vremena raditi s igračima što ostaju, stvarno smo kvalitetno radili, dečki su bili izvanredno raspoloženi za trening. Ali mrzim tu stanku jer mi u raznim reprezentacijama imamo 8 igrača, svi su bili na svojim stranama. Neki su igrali mnogo, neki nisu nikako, neki su se prehladili, neki su kasnili u povratku, neki su putovali cijeli dan. Zato nisam oduševljen.

To što je rekao utjecat će i na sastav za Zadar. Neće u prvoj jedanaestorici biti Milana Badelja koji je imao temperaturu na okupljanju reprezentacije, na koje je i otišao ozlijeđen, a neće biti niti Luisa Ibaneza kojega muči aduktor.

- Miksat ću sastav, pronaći najbolji koji može pobijediti Zadar i donijeti nam ta tri boda koja su nam neophodna u ovom trenutku. Moramo biti jako oprezni u raspodjeli minutaže i formiranju sastava.

Na pitanje zašto je Dinamo uvijek tako teško prolazio u Stanovima trener Modrih je rekao:

- To je isto kad nama dolazi Real. Možda komparacija nije prava, ali tu je negdje. Mi se tada dobro motiviramo, u određenim trenucima dajemo i više no što možemo. Tako se događa i Zadranima kad igraju protiv Dinama. Ambijent u Zadru također daje posebnu dimenziju utakmici.

Kad su u pitanju Zadrani, Jurčić je pohvalio Santinija, Mršića i Suraća. Prokomentirao je i ždrijeb Hrvatske za dodatne kvalifikacije...

- Turska je bila moja treća želja. Prvo sam htio Estoniju, zatim Crnu Goru, a treća je bila Turska. Turci imaju veliku tradiciju, ali nikoga se ne treba plašiti. U ovom trenutku Turci ne igraju u nezaboravnim izdanjima, vjerujem u Hrvatsku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:14