Drago Sopta / Cropix
STOŽER OTKRIO

Jurčević: Srna je naš vođa; Asanović: Marković je uvijek imao povjerenja u nas

Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 16. studeni 2011. 20:39

Nikola Jurčević, Bilićev drugi od jednako važnih pomoćnika, naglasio je karakter i taktiku:

- Izbacili smo veliku momčad. Naša je pobjeda odjeknula u nogometnoj Europi i lansirala nas tamo gdje pripadamo, u sam vrh, među najbolje reprezentacije Starog kontinenta. Igrači su pokazali izniman karakter u tom često infarktnom doigravanju, riješili smo te dvije utakmice bez stresa, a u uzvratu taktički odlično priveli posao kraju - rekao je Jura.

Istaknuo je našeg kapetana Darija Srnu koji nam je jako nedostajao u Pireju protiv Grčke gdje je Hrvatska propustila prvu meč-loptu za Poljsku i Ukrajinu.

- Srna je u obje utakmice s Turskom pokazao da je pravi vođa momčadi, doveo je svoju reprezentaciju na EP, pokazao srce i odlučnost, bio lider kad je bilo najpotrebnije i sve nas zajedno s navijačima učinio sretnima - poručio je Jurčević.

Aljoša Asanović, Bilićev prvi suradnik još iz mlade reprezentacije, istaknuo je kvalitetu:

- Samo ću ponoviti da mi nikad, ni u jednom trenutku, nismo izgubili vjeru u naše igrače i ovo je velika pobjeda njihove kvalitete i karaktera. Osim igračima, koji su nam vjerovali, zahvalio bih izborniku što je imao strpljenja s nama suradnicima, HNS-u na čelu s predsjednikom koji je u najtežim trenucima, kad su svi mislili da smo na koljenima, imao povjerenja u nas, te glavnom tajniku koji je 24 sata bdio nad nama. Dakako, i Davoru Gavranu koji je korigirao medije koliko je mogao te igračima koji su nam vjerovali - rekao je Asanović.

- U ove dvije utakmice nismo samo pokazali volju i karakter, nego i kvalitetu za koju smo znali da je imamo i koja će još samo rasti. Na Europskom prvenstvu bit ćemo puno bolji nego u ovim dodatnim kvalifikacijama - poručio je Asanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 10:41