foto: Vojko Basic / CROPIX
IZ SVLAČIONICE

Junak velike pobjede Bijelih: 'E, ovo je igra, ovo je Hajduk! Borbeno, snažno, bez predaha...!'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 20. ožujak 2016. 18:48

Poslije utakmice slavlje je dugo trajalo, na tribinama stadiona u Poljudu navijači Hajduka su pjevali ode svojim „bijelima“. Zoran Mamić, trener Dinama, vrlo smireno je komentirao derbi, u biti poslije poraza nije imao prigovor osim logičnih zamjerki na svoju momčad. No, o tome je malo rekao:

-Čestitke Hajduku, igrali su ovog puta znatno agresivnije, brže, agresivnije. Nažalost, nismo uspjeli odgovoriti, u stvari mi osim Marka Roga nemamo igrača koji bi bio nositelj agresije. Hajduk je iskoristio situaciju, rano postignuti gol, junački su se borili.

On nije želio govoriti o uzvratnoj utakmici polufinala, rekao je da imaju značajnu prednost.

-Ne pada nam na pamet da podcijenimo bilo koga, pogotovo ne Hajduka, uostalom u pripremi smo znali da će oni igrati pod naponom.

A što se tiče raspleta u finišu prvenstva Mamić je ostavio dojam da ga ovaj poraz nije uznemirio:

-Mi smo prvi, imamo dva boda prednosti, treba skupljati bodove. Mi smo u Rijeci izgubili jednu utakmicu, rekao bih našom glupošću. I kako mi imamo još osam utakmica, tako i oni…

Igrači Hajduka pozdravili su svoje navijače, na putu do svlačionice su se grlili, ljubili, pali su u pravi euforiju. Tino Sušić, najbolji igrač derbija:

- Ovo je Hajduk, ovo je igra koja nam donosi rezultate. Borbeno, snažno, bez predaha. Hvala navijačima koji su nas nosili, vjerujem da smo osvjetlali obraz u odnosu na prošlu polufinalnu utakmicu.

Trener Hajduka Damir Burić je i ovaj put dugo ostao u svlačionici, iskoristio je priliku da svakom igraču pojedinačno čestita, za svakog je našao riječ hvale i ohrabrenja.

Splitski novinari su dočekali Burića s pljeskom…

-Sretan sam kako smo igrali, zaslužuju pohvalu. Imali smo kreativnu igru, mogli smo dati i još koji gol. Pokazalo se da mentalitet može nadjačati i pobijediti kvalitetu. Pobjeda sasvim zaslužena, poklanjam najvjernijim navijačima koji su trpjeli bolne udarce. Vjerujem da će ovakvih trenutaka biti i više.

Po ocijeni Burića Hajduk je vladao sredinom terena, to je i presudilo. Opet se žalio na ozlijede Juranovića i Roguljića, koje prate Hajduka.

-S tim ozljedama nemamo sreće…

Trener Burić je sretan zbog stanke u prvenstvu, „bijeli“ će gostovati na Krku.

-S Velezom bolje stojimo, još na utakmici protiv Slaven Belupa se pokazalo da je s Velezom sasvim druga slika. No, ponavljam, ozlijede nas muče, zaustavljaju…

O uzvratu u polufinalu kupa Burić tvrdi da će se momčad dobro pripremiti, ali je prednost Dinama velika, posebno jer Hajduk nije polučio gol.

-Protiv Dinama smo evo odigrali pet utakmica, ali samo jedno loše poluvrijeme i to nas mora radovati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:42