Andrej Švoger/Cropix
DENIS KRKLEC

Junak utakmice protiv Dinama: 'Varaždinski Valdes' karijeru bi htio nastaviti u Bundesligi

Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 31. srpanj 2011. 19:43

Olako mu se prelazi preko zasluga, s druge ga strane dušobrižnici brzopotezno otpisuju kad mu se dogodi nekakav kiks. A rijetko mu se događa, daleko rjeđe nego što se predstavi u oduševljavajućem svjetlu. Na desetke bodova baš on je donio Varaždinu u protekle dvije godine, posljednji možda i najvredniji u četvrtak navečer u Bukureštu. Izdanje za čistu devetku!

- Ušao sam u utakmicu pun samopouzdanja, imao sam osjećaj da će to biti moja večer. Svi smo bili svjesni da nemamo što izgubiti, da smo potpuni autsajderi koji nešto mogu napraviti samo ako ostave dušu na terenu. Mislim da smo baš to učinili - sa smiješkom priča Denis Krklec.

Obranjeni 'ziceri’ Torjeu Alexeu, Danciulescuu i Niculaeu, sve to ostalo je u sjeni 60. minute, kaznenog udarca za Dinamo. Prekaljeni 34-godišnji napadač Danciulescu, rumunjski reprezentativac i igrač s preko 530 utakmica u rumunjskoj, turskoj, kineskoj i španjolskoj ligi stao je oči u oči s Krklecom. Što je Denisu prolazilo po glavi neposredno prije izvođenja najstrože kazne? Je li unaprijed odabrao stranu ili je pratio izvođača, loptu?

- Gledao sam Danciulescua i odlučio ga čekati do kraja, do zamaha. Uspjelo je.

Da, ali odbijena lopta odbila se baš na nogu kapetana Dinama.

- Reakcija, refleks...

Jesu li šanse Varaždina nakon 2:2 veće u uzvratu?

- Dinamo je bolji i očekujem ga još agresivnijeg u uzvratu. Samo, oni sad moraju zabiti žele li proći, a to otvara šanse i nama. Sve je moguće.

Kako se Denis, kao česta tema skeptika, nosi s komentarima tipa 'prenizak je, neće nikad napraviti veliku karijeru?

- Ne osvrćem se. Ja sam svjestan svojih nedostataka i na njima konstantno radim, primjerice na istrčavanjima, hvatanju centaršuteva. Što se visine tiče, točno je da nerijetko igra ulogu. No, s druge strane ja sam visok 182 cm, a jedan Victor Valdes ima 183, pa mu to ne smeta da brani za Barcelonu. Jorge Campos je 10 centimetara niži od mene, pa je skupio 130 nastupa za Meksiko...

Bilo je već ponuda, spominjao se Partizan...

- Nije bilo ničeg konkretnog iz Partizana, ali postoji više klubova koji su me pratili i još me prate. Ali zasad razmišljam samo o Varaždinu. Tu mi je dobro, tu sam već 12 godina, to je klub koji mi je sa 17 godina dao priliku, koji me stvorio. Znam to cijeniti...

A jednog dana?

- Naravno, veliki klub. Bundesliga je želja od malih nogu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:31