PREPOROD KAMERUNCA

Junak Splita Henri Belle: ' U početku nije bilo strpljenja za mene, ali sada sam pravi!'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. veljača 2013. 17:10

Otkako je prošlog ljeta došao u Split iz Istre 1961 , Henri Belle nije odigrao tako dobru utakmicu u crvenom dresu kao u petak protiv Zagreba. Nisu samo dva pogotka zaslužna za takav dojam, nego činjenica da je kamerunski napadač dominirao i stvarao razliku, lakoćom prolazio čuvare i bio stalna napast.

- Kad sam došao nisam bio spreman, nisam mogao pokazati što znam i mogu – vratio se Belle u priči na početak karijere u Parku mladeži. – Nije bilo baš previše razumijevanja za mene, od početka sam trpio kritike i mnogi su sumnjali u moje sposobnosti. Ja sam stalno govorio da će za mene ključno biti proći kompletne pripreme kao što su bile ove u Antalyi, da ću tek tada biti pravi. Sva sreća da dvoje važnih ljudi nikada nisu sumnjali u mene, to su predsjednik Slaven i njegova supruga Višnja koju ja zovem predsjednicom. Oni su me uvijek podržavali i zato ove pogotke Zagrebu posvećujem njima. Jedan za Slavena, drugi za Višnju.

Pogotke nije htio previše komentirati, malo su mu zasjale oči kad smo spomenuli sjajnu akciju u drugom dijelu kad je uzeo loptu na polovici Splita i u prodoru prolazio suparnike kao da ih nema. Šteta što dodavanje prema Vojnoviću nije bilo precizno.

- Iskreno, ja nisam golgeter. U dosadašnjem dijelu prvenstva do ove utakmice sam imao više asistencija. Uvijek mi je na prvom mjestu momčad, mislim da smo protiv Zagreba kolektivno bili vrlo jaki i da smo zato pobijedili. Šteta je što nisam mogao ostati u igri do kraja, ali nisam pazio što jedem prije utakmice i zato sam dehidrirao. Sada je sve u redu.

Dok je odrastao u Kamerunu i sanjao o nogometnoj karijeri, najdraži Belleov nogometaš bio je Thierry Henry, sjajni francuski napadač.

- Navijao sam za Arsenal zbog njega, on je baš bio igrač koji je stvarao razliku na terenu.

I za njega su, jasno, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo najbolji igrači na svijetu.

- Makar su različiti. Ronaldo djeluje kao individualac, sam je u stanju svašta napraviti. Pogoditi iz slobodnjaka, nanizati nekoliko igrača u driblingu, vrlo je brz. Messi također ima sve, ali čini mi se da više igra za kolektiv.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:25