Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMOV SVETI DUJE

Junak Čop: 'Valjda će sad netko reći da sam i ja kvalitetan napadač'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 01. rujan 2014. 09:53

Hajdukovci su nakon derbija bili razočaran i. Predsjednik Hajduka Marin Brbić u prolazu je samo dobacio: "Pozdravite Bebeka!" Mislav Anđelković je kazao: "Nije nam lako nakon ovoga. Nismo smjeli dopustiti da primimo treći gol. Bili smo fizički i emotivno ispražnjeni nakon Dnjipra. Žao mi je najviše navijača."

- Poraz nas je prilično dotukao. Šokirani smo načinom na koji smo izgubili. Kao da ne znamo čvrsto svi stati natrag, a vidimo da trebamo sačuvati rezultat. Ne, nije u pitanju pad tjelesne spreme, već naša spoznaja da ne možemo stati u obranu kako bismo trebali. I žurimo po treći gol kod 2:2 umjesto da držimo neriješeno. Stvarno zaslužujemo veliku kritiku svi mi koji smo igrali. Prvenstvo? Nije još riješeno premda nam vodeći dvojac puno bježi. Dugo je prvenstvo, tvrdi Hajdukov stoper Goran Milović.

Duje Čop je opet spasio Dinamo. Nije pokleknuo nakon velikog promašaja, kao što je nekad znao činiti, već je od tragičara postao junak. U velikoj je formi, uistinu reprezentativnoj:

- Valjda će sad netko reći da sam i ja kvalitetan napadač. Odigrali smo šampionski, jer samo pravi šampioni mogu napraviti takav preokret kakav smo mi uradili na Poljudu. Prezadovoljan sam, jer kvaliteta je došla do izražaja. Atmosfera je bila prekrasna, na Poljudu je uvijek užitak igrati. Hajduk je također bio dobar, ali kvaliteta je presudila...

- Kod 1:2 smo namirisali krv, otkriva veznjak Dinama Domagoj Antolić: - Hajduk nam se ponudio, a mi smo vjerovali cijelo vrijeme. Znam, teško je reći da smo i kod 0:2 vjerovali u pobjedu, ali nismo se predali. Znali smo da je Hajduk emotivno ispražnjen, da će Dnjipro na njih ostaviti traga. Pokazalo se da smo bili u pravu...

Josip Pivarić je bio presretan: - Utakmica kao iz najluđeg sna. Najbolja utakmica u mom životu! Trener nas je cijelo vrijeme bodrio, stalno nam je govorio “možete vi to”. I stvarno možemo. Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije, pokazali smo velik karakter. Hajduku na Poljudu okrenuti 0:2 u 3:2, to mogu samo velike momčadi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:32