VAŽNO JE ZVATI SE DINAMO

Još jedan klub u utrci za dinamovog dragulja! Spremni ponuditi 10 milijuna eura: ‘Tamo se o njemu priča‘

Iza kluba stoji jedna jaka banka, izgrađen je novi, moderan stadion, koji se i zatvara
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 13:29

Nikola Moro možda će i iduće godine igrati u Dinamu! Ali, ne nužno u zagrebačkom. Šalu na stranu, radi se, naime o tome da uz kijevski Dynamo, mladog veznjaka navodno želi i moskovski Dinamo. Prema informacijama iz Rusije, a koje spominju i neki tamošnji mediji, moskovski imenjak hrvatskom prvaku bio bi spreman platiti čak 10 milijuna eura.

Puno mjesta

Interes postoji, očito, no je li svota u ovim bremenitim vremenima realna?
- Vidio sam da se u Rusiji govori o Mori, ali ne znam hoće li se to i realizirati. Recimo, moskovski Dinamo je sad pročistio svlačionicu, otišlo je osam-devet igrača, mahom domaćih i to važnih igrača, što je iznenadilo rusku javnost. Dinamo je dohvatio Europsku ligu, najavili su u klubu da se žele osloniti na mlade igrače, ne znam, možda Moru vide u toj priči. Sportsku politiku, inače, vodi Željko Buvač, koji je prije bio pomoćnik Jürgenu Kloppu, Dinamo u zadnje vrijeme nije baš kupovao igrače pa je moguće da sad krenu u neki šoping. Iz kluba stoji jedna jaka banka, izgrađen je novi, moderan stadion, koji se zatvara i može se pretvoriti u hokejašku dvoranu. Dakle, novac Dinamo ima, međutim, pitanje je hoće li potrošiti tolike milijune na dovođenje More i još nekog igrača, jer činjenica je da ruski klubovi ne troše puno, kriza je ostavila traga i tamo. Evo, Zenit je doveo Lovrena, dakle, dokazanog igrača iz Engleske, a to isto nije tako velik iznos - priča Tomislav Dujmović, bivši nogometaš, između ostalog i moskovskog Dinama, danas nogometni menadžer koji jako dobro poznaje rusko tržište.

U Maksimiru su nam, neslužbeno, potvrdili da je kijevski Dinamo (bio) jako zainteresiran za Moru, da pismena, službena ponuda, doduše, nije sletjela u klub, ali da se pričalo o toj svoti od oko sedam milijuna eura.
Pisali smo, u jednom trenutku postojala je mogućnost da na klupu Kijevljana sjedne Nenad Bjelica, navodno je i on bio upoznat sa željom kluba da dođe Moro, no, i kad je umjesto Bjelice izabran Lucescu, Kijevljani su ostali zainteresirani za Moru.

Silan interes

Do dogovora nije zasad došlo, sam Moro je očito skloniji odlasku u neku jaču ligu, ali bi mogao biti i dokaz da postoji još mogućih opcija, da je interes za Moru praktično svakodnevan.
Po nekim informacijama upravo je Nikola Moro igrač za kojega ima najviše upita iz aktualnog Dinamova kadra, a hoće li ga netko i uspjeti dovesti, vidjet ćemo. Tko zna, možda još ni kijevski Dynamo nije odustao pa uskoro u Maksimir pošalje i bolju ponudu, usput natjera i Moru da se predomisli oko ovog transfera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 11:19