Marin Jakoliš

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZALUDIO JE SPLIT

Jedva je čekao odlazak iz Hajduka, sprema li se trijumfalan povratak? ‘Da čovik ne poviruje...‘

‘Iz Hajduka me nitko nije kontaktirao, očekujem razgovor i s ljudima iz Šibenika‘, kaže Jakoliš.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 01. siječanj 2022. 18:28

Da život piše najveće scenarije to znamo oduvijek. Bolje nego najveći redatelji filmskog platna ili pisci. O tome bi nam ponešto mogao kazati Marin Jakoliš. Šibenski napadač prije samo pola godine jedva je čekao napustiti redove Hajduka, barem na neko vrijeme, a slično je bilo i iz rakursa splitskog kluba.

Na 19. memorijalnom turniru 4 kafića na punim Gripama Jakoliš je doživio ovacije navijača, zapravo ukrao show Marku Livaji, neokrunjenom kralju Torcide, Hajduka, Splita. Na svaki dodir lopte oko 4 tisuće navijača pljeskalo je Marinu, skandirali su mu ime. A plavokosi napadač odužio se golovima, titulom MVP-a turnira koji u Splitu ima kultni status.

- Da čovik ne poviruje jednostavno. Sve se promijenilo za 360 stupnjeva, od prvog trenutka kada sam došao na Gripe. Podrška sa svih strana, za vrijeme utakmica, nakon finala… Zaista sam se lijepo osjećao – priznao nam je Marin.

A da je i dalje u formi potvrdio je i nastupima za pobjednički sastav turnira Kauri. Prestižna titula najboljeg igrača turnira koji su prethodnih godina nosili neki istinski velikani baluna.

- Je, je…Zadržao sam formu i nakon HNL-a. Još kažu da ne znam igrati mali balun ha. ha…

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Mlađi od braće Jakoliš jesensku dionicu odigrao je za pamćenje u šibenskom dresu. U 19 utakmica postigao je 10 golova, upisao 5 asistencija, kreirao čak 7 akcija za golove suigrača (1 zabio i u Kupu), 3. strijelac lige iza Drmića i Livaje, 5. igrač u poretku za MVP… Jednostavno polusezona za pamćenje.

- Zaista, ispalo je sve kao u najljepšoj priči. Zahvalan sam prvo Šibeniku, koji su riskirali sa mnom nakon svega, a pokazalo se da je to bio najbolji potez. Zahvalan sam i mojim suigračima, trenerima, navijačima koji su mi pružali podršku koja mi je izuzetno bila potrebna nakon svega što sam proživio proteklih godina…To je jedan period karijere koji sasvim sigurno nikada neću zaboraviti.

Iako nam izrijekom nije rekao da odlazi sa Šubićevca, ovacije Splićana, pa i neke izjave između redaka naviještaju možebitni odlazak iz matičnog kluba. Poznata je već priča oko Marina Jakoliša i njegovog statusa u Šibeniku. Posudba iz Hajduka je dogovorena do kraja sezone, ali uz klauzulu po kojoj ga Šibenik može otkupiti ako do kraja prošle godine Splićanima doznači 200.000 eura plus PDV. U protivnom Bijeli ga mogu povući već ove zime na Poljud bez odštete.

Sa Šubićevca su u više navrata javno rekli da novac za Jakoliša nije sporan, a Hajduk se barem službeno još nije o toj temo očitovao. Vrijeme je isteklo, odluka koja zanima HR javnost još je nepoznata, a što o svemu kaže Marin.

- Iskreno, ne znam ništa još. Radi se o danima, možda satima ne znam stvarno. Iz Hajduka me nitko nije kontaktirao, očekujem razgovor i s ljudima iz Šibenika. U svakom slučaju sve su opcije u igri, od ostanka u Šibeniku, povratka u Hajduk, možda i neka treća. Siguran sam da ću u dogovoru sa mojim zastupnikom (Tonći Martić op.a.) donijeti odluku koja je za mene najbolja.

Znači ne bi imao ništa protiv ostanka na Šubićevcu, u kojem je uskrsnuo poput Feniksa, ali mogući zov Hajduka i borba za trofeje ne ostavlja ga ravnodušnim.

- Istina, u mom Šibeniku sam se preporodio, ali borba za trofeje je također nešto što bi svakog igrača željnog sportske afirmacije privuklo. Ali, ponavljam, ni s kim još nisam razgovarao, sve ostalo su spekulacije.

Jedno je sigurno, 29.1. u 21. kolu na Šubićevcu kada igraju Šibenik i Hajduk moguće je da MJ i dalje bude u narančastom dresu, ali i onom bijelom. A, možda ga uopće i ne bude na dalmatinskom derbiju ako se dogodi i treća opcija, s odlaskom u inozemstvo…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:51