Vladimir Dugandzic / CROPIX
FINANCIJSKI PROBLEMI

Jedan veznjak transferom spašava Bijele: Ostane li Sušić, Bradarić ide u Rijeku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2015. 14:47

Večeras (ponedjeljak) do 23.00 sata otvorena su nogometna tržišta Engleske i Italije. Hrvatska je otvorena još dva tjedna, sve do 16. veljače. S Poljuda su zato sve misli trenutno koncentrirane na Europu koja odbrojava posljednje sate zimskog mercata, premda se, generalno gledajući, HNL čini izglednijim tržištem za pravi posao Hajduka.

Dva igrača su u fokusu interesa, Tino Sven Sušić i Filip Bradarić. Jedan od dvojice veznjaka treba realizirati transfer i time Hajduku donijeti prijeko potrebna sredstva da se preživi proljeće. Premda je Tino Sven Sušić dugo bio prva perjanica Bijelih na mercatu, na prijelazu iz siječnja u veljaču tu ulogu preoteo mu je Filip Bradarić. Kako se sve manje spominjao Sušićev odlazak u Inter, tako je posljednjih dana jačao interes Rijeke za Bradarića.

Plavokosi zadnji vezni, tek mjesec dana stariji od Sušića, ponovno je u ozbiljnom radaru Kantride. Čak se i Dinamo spominje kao zainteresirani klub u otkupu Bradarićeva ugovora, ali Rijeka je na prvom mjestu. Nije taj interes novost, ni iznenađenje, jer o konkretnom zanimanju Rijeke za Bradarića pisali smo još u prosincu, a kompletnu priču donijeli sredinom siječnja. Tada je retorika s Poljuda bila puna optimizma.

- I mi želimo najbolje igrače Rijeke - poručivao je predsjednik Bijelih u komentaru na interes Rijeke prema kupnji Bradarića.

Nadao se Hajduk Sušiću, vjerovao da će napraviti transfer Maloče, ali na kraju je ostao Bradarić kao velika šansa. Jesu li Hajduk i Rijeka zaista posljednjeg dana siječnja ostvarili dogovor glede odštete od 600.000 eura za Bradarića, jučer nitko nije htio službeno potvrditi, ali to je svota koja bi u približnom okviru trebala predstavljati realnost najavljenog posla. Bradarić je blizu Rijeci, ali ima jedan uvjet; otići će samo ako Sušić definitivno ostane.

Jer Hajdukov je plan jasan, jedan odlazak negirat će drugi, zato je Sušić primarni interes prodaje Hajduka. Sušiću vrijeme istječe, on nije na HNL tržištu, za njega mercato vrijedi do ponedjeljka u 23.00 sati. Pretposljednjeg dana europskog mercata interes za Sušića naglašen je iz Engleske (Swansea) i Francuske. Bit će dug ponedjeljak ako se zaista pronađe atraktivan kupac, jer Hajduku novac treba odmah.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:18