Zagreb, 200211.Hotel Westin.Skupstina io Hrvatskog nogometnog saveza.Igor Stimac dolazi na sjednicu.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
GLASALI I SMJENJENI

Jedan skupštinar, dva glasa: 'Kolega je morao na WC, pa sam glasao umjesto njega'

Glasanje za poništenje odluke o izboru Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a obilježio je gaf skupštinara iz zagrebačkog nogometnog saveza, koji je glasao za sebe, ali i za svog kolegu
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. veljača 2011. 14:57

Otišao je kolega na WC pa me zamolio da glasam za njega - opravdao se Ivica Mađer, delegat na nedjeljnoj skupštini HNS-a iz zagrebačkog županijskog nogometnog saveza, kojeg smo u jednom trentku primijetili s dvije ruke u zraku u kojima su bila dva glasačka listića “za”.

Pod pojmom “kolega” krije se Nikola Galešić, kojeg je, eto, malo stislo u kritičnom trenutku. Ali zato služe prijatelji... Samo šteta je što zakon ne priznaje takav način glasovanja. Jer, da je to čisto, onda Igor Štimac ne bi muku mučio s prikupljanjem kvoruma, nego bi mogao doći sa 25 glasačkih listića i glasati za samog sebe, a sve s opravdanjem da zna što skupštinari misle. I da su, eto, svi pokupili crijevnu virozu.

A bila je ovo varijanta, izgleda, s malo jačom “temperaturom”. Naime, kad se Galešić vratio s mjesta na koje i car ide pješice, na pitanje smatra li legalnim da u njegovo ime Mađer poništava odluku o izboru Vlatka Markovića za šefa HNS-a delegat je odgovorio:

- Ma dajte. Nitko nije glasao umjesto mene.

- Ali, vidjeli smo da vas nije bilo u prostoriji i da je Mađer digao vaš karton u zrak. Pa nemojte nas praviti slijepima pored zdravih očiju.

No, Galešić je izgleda opasno zakurio. I, da to dokaže, pozvao ni manje ni više nego Mađera. A Mađer najednom izjavljuje sasvim suprotno:

- Nisam glasao umjesto njega.

- Čekajte, pa maloprije ste nam potvrdili da ste digli kartone jer ste se tako dogovorili s Galešićem koji je otišao na WC - bio je naš pucanj, očito u prazno.

- Nemojte zamjeriti mom kolegi. Prvi put je na skupštini, malo je neiskusan, pa ste ga doveli u zabludu - pokušao je Galešić pomirljivim tonom strpati pod tepih neviđeni gaf.

I tako je završila još jedna farsa - mješavina neiskustva, loše probave i još lošijeg alibija.

Glasao i Dragutin Marjanović, odavno smjenjeni skupštinar iz Koprivnice

Dugo nakon sastanka mediji su analizirali pravovaljanost dvojice od 25 zastupnika, što je minimum nužan za kvorum, Doris Miculinić i Dragutin Marjanović sudjelovali su bez vjerodajnica. I dok bi Miculinić mogao proći unatoč izostanku punomoći NS Primorsko-goranskog, posljednji dokument koji je Marjanović dobio od ŽNS-a Koprivničko-križevačkog odluka je o smjeni. On je ipak došao i kazao svoje. Daje li mu to što ga nije razriješila Skupština za pravo da nastupi, ako ga ona nije ni imenovala, već je obje odluke donio Izvršni odbor? Nadležne institucije imaju riječ.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:20