CROPIX
USUSRET DERBIJU

Jedan od glavnih aduta Tramezzanija uoči Modrih: ‘Sretan sam zbog gola, idemo pokušati dobiti i Dinamo‘

Hajduk je djelovao svježe zahvaljujući u prvom redu igri dvojice juniora
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 03. svibanj 2021. 08:40

Napokon jedna jako dobra igra Hajduka, faktički najbolja otkako je „bijele“, u siječnju ove godine, preuzeo talijanski trener Paolo Tramezzani. Po prvi put se protiv Rijeke vidjela smišljena, poduzetna, ofanzivna igra splitske momčadi, posebno u prvom poluvremenu. U odnosu na mnoge partije ove sezone, splitska momčad zaslužuje svaku pohvalu.

Superiornost

Rezultat od 3-2 ne govori dovoljno o superiornosti Splićana u odnosu na dominaciju i brojne prilike kreirane posebno u prvom dijelu utakmice. I kad se poslije vodstva od 3-1 moglo očekivati da će Tramezzanijeva škvadra doslovno demolirati goste, domaćini su odjednom zastali, nisu nastavili aktivnom igrom nego su malo po malo prepustili inicijativu Riječanima. Oni su do kraja nešto pokušavali, čak i su i mogli doći do boda.

Hajduk je djelovao svježe zahvaljujući u prvom redu igri dvojice juniora Josipu Biuku i Marinu Ljubičiću, ali je ipak, što se učinka, prvo ime bio Šveđanin Alexander Kačaniklić. Do ove utakmice Kačaniklić je igrao slabo, na sedam odigranih utakmica nije dao gol, niti asistirao, niti stvorio neku šansu, ubilježio je jedan šut i to protiv Dinama na kraju utakmice, koji je Livaković lako obranio.

No, na ovoj utakmici kreirao je akciju za početni gol Biuka (1-0), izveo je korner poslije kojeg je Štefulj nesretno pogodio svoju mrežu (2-1) i postigao je gol za 3-1.

Josip Biuk je opravdao prognoze, još na utakmici protiv Dinama na Maksimiru je pokazao o kakvom se talentu radi, sada je protiv Rijeke polučio vodeći gol. Taj mladić, kao i Ljubičić, još ranije Vušković, pokazao je da Hajduk mora forsirati svoju djecu, a ne dovoditi sa strane igrače problematične, uglavnom nedostojne bijelog dresa. Tako da se s pravom sumnja u opravdanost takvih transfera.

- Drago mi je da sam dao gol, još više da smo pobijedili Rijeku - rekao je Biuk poslije utakmice - a najviše ću se radovati dobijemo li Dinamo u sljedećoj utakmici na Poljudu.

Hajduk ima slijedeći ispit u srijedu protiv Dinama, „bijeli“ bi se eventualnom pobjedom približili željenom cilju, a to je osvajanje četvrtog mjesta, koje vodi na europsku scenu. Bez Europe splitskom klubu nema lakše budućnosti u narednih nekoliko godina, što je priznao predsjednik Lukša Jakobušić kad je pored skupštinarima najavio:

San o Europi

- Moramo u dvije slijedeće sezone igrati u Europi i to plasirati se u grupna natjecanja kako bi stabilizirali financijsku situaciju.

U protivnom Hajduka čekaju teški dani odricanja, odnosno prodaja igrača, čak u bescjenje u odnosu na transfere, koji se mogu realizirati u slučaju razvoja najtalentiranijih.

Sve što je rekao predsjednik "bijelih" u potpunosti "pije vodu", te se je stvarno za nadati da će u finiši prvenstva doći nova "sjetva" bodova kojom bi Splićani ostvarili tu minimalnu zadaću i novi izlazak u Europu. Naravno da tako nešto neće biti lako izvedivo s obzirom da do kraja nije ostalu puno utakmica, a i Riječani sigurno imaju istu ideju i želju za izlaskom na europsku pozornicu.

Već će Dinamo pokazali koliko je to izvedivo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
15. travanj 2024 20:22