Nikola Vilić / Cropix
DA SAM JA PREDSJEDNIK!

'Jedan gospodin iz Podgore obećao je da će me upoznati s ljudima iz Chelseaja...'

Kad su me pitali što bih ja za plaću, rekao sam: 'Ajmo da ja ne budem zaposlenik kluba, imat ćemo operativu, a ja ću doći u klub dva do tri puta tjedno', kaže nesuđeni predsjednik
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. svibanj 2011. 19:33

U emisiji “Istinom do gola” novinara Zdravka Reića na TV Dalmaciji u ponedjeljak je gostovao nesuđeni predsjednik Hajduka Vjekoslav Hrabar. U emisiji je, između ostalog, rekao kako je, za slučaj da je postao predsjednik, imao ljude iz inozemstva koji su bili spremni uložiti u Hajduk nekoliko milijuna eura.

- Smatram da Hajduk mora naći dva-tri sponzora izvan Hrvatske, u Europi. To sam bio u stanju osigurati. Javilo mi se par ljudi iz inozemstva, bili su spremni uložiti par milijuna eura. Kad sam krenuo u kandidaturu, javilo mi se puno nepoznatih ljudi, neki od njih poznaju moju bližu obitelj i rade vani. Jedan gospodin Veljko iz Podgore rekao je da mi poznaje oca, da me, ako postanem predsjednik, sredinom svibnja vodi u London i da će me upoznati s vodećim ljudima Chelseaja, Tottenhama... - kazao je Hrabar.

Opet je objasnio kako je išla priča oko traženja uvjeta.

- U subotu (16. travnja, op. a.) na Povjerenstvu smo došli do uvjeta, ja sam rekao da u svojoj tvrtki imam to i to i da ispod toga neću ići. Napominjem da bih obitelj ostavio u Zagrebu. Gospodin Cuzzi je malo vrtio glavom, drugi nisu baš reagirali. U ponedjeljak su me nazvali, gospođa Visković me pitala ostajem li kod svojih uvjeta. Ja sam rekao da ću joj za deset minuta stavku po stavku napisati svoje uvjete, i to su ti uvjeti koje je ona na presici iznijela od riječi do riječi.

Hrabar je također ponovio i kako je najprije nudio da ne bude zaposlenik kluba, već da ostane raditi u svojoj tvrtki Europapier, gdje je predsjednik Uprave.

- Kad su me pitali što bih ja za plaću, rekao sam: “Ajmo da ja ne budem zaposlenik kluba, imat ćemo operativu, a ja ću doći u klub dva do tri puta tjedno.” Ionako novac nije u Splitu, nego u Zagrebu, moramo biti tamo i tražiti novac.

Hrabar je također rekao kako smatra najvažnijim da Hajduk dovede tri velika pojačanja koji bi “podigli ovu depresiju”.

- Tražio bih i žestokog trenera koji ima gard, stav. Sve se svodi na igru i rezultat, a ne može predsjednik zabiti gol. Dajem podršku tisuću posto izabranoj upravi, Maleš ima gard, možda nešto i napravi. Nisam se definitivno odrekao ambicija da budem predsjednik Hajduka, vremena će se promijeniti..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:16