Drago Sopta/CROPIX
IGOR ŠTIMAC ZA SN

'Ja se nikad nisam nudio za izbornika! Da s tim završimo: S tim šabanima neću raditi'

'Dok neki drugi govore 'ja bih', ja ću reći samo 'ja ne bih'. I ako je netko nakon svega sumnjao tko je pravi gazda hrvatskog nogometa, sad valjda više nema dvojbi...'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. listopad 2011. 14:51

Nekoliko dana Igor Štimac bio je “spasitelj hrvatskog nogometa”. Jedini čovjek koji svojim temperamentom i čvrstom rukom može probuditi momčad, hrvatsku reprezentaciju i odvesti je na Euro. Vrtio se takav film od Pireja, imao je Štimac svojih protivnika i pristaša, među ovim drugima bio je čak i Zdravko Mamić. Prvo je Štimac poručio da ima svoje uvjete, da neće pogaziti načela, pa se potom činilo da ga se ipak može nagovoriti. Na kraju je Zdravko Mamić presudio i rekao: “Bilić ostaje i vodit će Hrvatsku na Euru!” A Štimac, ako je i počeo razmišljati o preuzimanju reprezentacije i kompromisu u “interesu hrvatskog nogometa”, sad to definitivno više ne misli.

- Ja sam jedini kandidat koji se nisam nudio. Mene su drugi spomenuli, ali nije prvi put da mene uvlače u te neke priče o kandidatima za izbornika. Ma, znate što, ovako, da zauvijek s tim završimo: s tim šabanima neću nikad raditi! Baš tako, šabanima! - podigao je glas Štimac, iako nije bio raspoložen za nova objašnjavanja i komentare.

- Puno sam puta već pričao od tog Pireja, sve sam više-manje rekao, ne znam što bi se trebalo dodati. Neka oni koji već 13 godina vode hrvatski nogomet na ovakav način, i koji su uništili sve osim jednog kluba, nastave dalje.

Nije, tvrdi, upoznat s medijskim istupom Zdravka Mamića koji je između ostaloga rekao da se i on prvo sjetio Štimca odmah u Pireju, ali da je nakon dublje analize shvatio da nema mogućnosti da Štimac preuzme Bilićevo mjesto. Nije rekao na što je mislio.

- Ne znam, nisam čitao. U svakom slučaju mogu reći da sigurno imam kvalitetu i kompetenciju voditi reprezentaciju, ali kažem, neću. Dok neki drugi govore “ja bih”, ja ću reći samo “ja ne bih”. I ako je netko nakon svega sumnjao tko je pravi gazda hrvatskog nogometa, sad valjda više nema dvojbi...

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:26