Zagreb, 040810.Stadion Maksimir.Liga Prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica.Susret NK Dinamo - Sheriff (Moldavija).Na slici: slavlje Sheriffa.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
UNOSAN ŽDRIJEB

IZDAŠNA UEFA Izbacivanje Šerifa ili Sutjeske Modrima će donijeti zaradu od 3,4 milijuna eura

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2013. 11:37

Ždrijeb 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka bio je za Dinamo dosta sretan . Ni Šerif ni Sutjeska nisu momčadi koje bi Modrima trebale predstavljati prepreku koju oni ne mogu preskočiti. Dapače, Dinamo će biti favorit bez obzira na to s kime se sudare u sljedećem kolu juriša na Ligu prvaka. Nogomet je ponekad nepredvidiva igra gdje favoriti ne pobjeđuju uvijek, ali ipak bi bilo iznenađenje da Modri budu poraženi ili od Šerifa ili od Sutjeske pa da moraju u kvalifikacije za Europsku ligu. Ovako, ako preskoče potencijalne suparnike u 3. pretkolu, već će imati status kluba koji će igrati Europsku ligu, pa će na temelju toga inkasirati 1,3 milijuna eura.

Ipak, Modre skromna zarada plasmanom u Europsku ligu svakako ne bi zadovoljila. Oni jurišaju na mnogo veću financijsku tortu, onu koja se reže u Ligi prvaka. Plasman u Ligu prvaka Modrima bi zajamčio skoro 12 milijuna eura.

UEFA je ostala na nagradnom fondu za Ligu prvaka od prošle sezone, izgleda da se malo zastalo u podizanju novčanih prihoda klubova koji igraju to najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Modri su činjenicom da su postali prvaci Hrvatske zaradili 200.000 eura, za sudjelovanje u 2. pretkolu i utakmicu s Fola Eschom uzeli su još 175.000 eura, a s obzirom na to da su već praktički prošli prvaka Luksemburga, sudjelovanje u 3. pretkolu donosi im još 200.000 eura.

Prava lova ipak stiže u četvrtom, odnosno u play-offu za Ligu prvaka, kad na račun sjeda 2,1 milijun eura. A ako se opet uspije ući u Ligu prvaka, onda se zarađuje više nego na transferu Matea Kovačića.

Ali, da pojednostavimo. Ako Modri u 3. pretkolu izbace Šerif ili Sutjesku, zaradit će 1,3 milijuna eura za plasman u Europsku ligu, te još 2,1 milijun eura činjenicom da će igrati play-off Lige prvaka, dakle preskakanje momaka iz Moldavije ili Crne Gore puni blagajnu s ukupno 3,4 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:32