Tom Dubravec / CROPIX
OPTUŽBE IZ SUSJEDSTVA

Izbornik U-21 BiH: 'Halilović mi se ne javlja, Hrvati nad njim vrše strašan pritisak'

'Mi smo obavili razgovore s njima, ali od kada smo im uputili pozive svi kontakti su prekinuti. To možda i govori da se nad tim igračima vrši pritisak u njihovim klubovima'
Piše: HinaObjavljeno: 08. studeni 2012. 18:39

Izbornik U-21 nogometne reprezentacije Bosne i Hecegovine Vlado Jagodić danas je objavio popis sa 23 igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici protiv Poljske na kojem nema Alena Halilovića jer mlada zvijezda zagrebačkog Dinama još uvijek nije odgovorila na njihov poziv.

Na poziv iz Sarajeva za sada nije odgovorio niti mladi, 19-godišnji stoper Schalkea Sead Kolašinac koji je rođen u Karlsruheu i do sada je odigrao 11 utakmica za U-19 reprezentaciju Njemačke.

"Njihova je stvar hoće li se odazvati. Mi smo obavili razgovore s njima, ali od kada smo im uputili pozive svi kontakti su prekinuti. To možda i govori da se nad tim igračima vrši pritisak u njihovim klubovima, ali to ne mijenja činjenicu da je reprezentativni dres njihov osobni izbor," objasnio je Jagodić.

Izbornik mlade BiH vrste smatra kako je Halilović izvanserijski nogometaš. "Naša dužnost je bila pozvati ga u reprezentaciju jer odskače od svoje generacije i zaslužuje mjesto u reprezentaciji. No, prošla su vremena u kojima smo neke igrači molili da igraju za nacionalnu vrstu. Naša reprezentacija danas je ugledna i priznata."

Na popisu mlade BiH reprezentacije se nalaze četvorica igrača koji igraju u hrvatskim klubovima - vratar Kristijan Jajalo (Dinamo), branič Dino Bevab (Zagreb), te veznjaci Mario Kvesić (Split) i Goran Zakarić (Dinamo).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 00:00