Nenad Dugi/CROPIX
LOVREN JE SPREMAN

'Iz stručnog stožera me nitko nije zvao, iako sam, iskreno, očekivao sam da hoće'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. kolovoz 2012. 18:56

- Spreman sam kao puška! - tako nam je uzvratio na pitanje što je novog u njegovu slučaju. Dejan Lovren gotovo je četiri mjeseca žrtva teže koliko i komplicirane ozljede kostiju gležnja. Zato je propustio Euro, a eto sada i početak klupske i nove reprezentativne sezone. Je li konačno kraj tim mukama...?

- Nadam se da napokon jest. Treniram s momčadi već sedam dana i što je najvažnije, nema bolova.

Iščezli nakon toliko muke?

- Baš tako. Dobro, moram reći da osjećam još neku nelagodu da pustim nogu do daske, fali mi malo opuštenosti, ali doći će to igranjem.

Jeste li ušli u neki čvršći duel?

- Jesam do te mjere da me trener gotovo kroz smijeh upozorio da mu ne raznesem nekog igrača. Bilo je par klizećih startova na treningu, onako, da osjetim gdje sam. Zasada je, dakle, super.

Kad ćete startati s utakmicama, fizički ste vjerojatno nespreman?

- Baš suprotno, fizički sam gotovo u pravoj formi jer sam 45 dana radio na podizanju spreme dok nisam mogao baratati loptom. Sutra protiv Troyesa neću igrati, možda ću odraditi 45 minuta za drugu momčad u njenom natjecanju. No, protiv Eviana, iduće subote mogao bih zaigrati.

Kako su vaši krenuli?

- Dobro, dobili smo Rennes u gostima, što nije baš tradicija i s tri boda otvorili sezonu koja nam u startu nudi ipak lakše protivnike na papiru. Mogli bismo ući u seriju i to je super.

Zovu li iz Hrvatske?

- Zvali su me iz medicinskog tima, redovno zove Srebrić. Iz stručnog stožera me nitko nije zvao iako, iskreno rečeno, očekivao sam da hoće. No, razumijem da su bili okupirani startom protiv Švicarske. Ne, nisam gledao utakmicu jer sam imao obveze, ali sam čuo kako je bilo. To je ipak samo prijateljska utakmica i možda dobro došlo upozorenje da se homogeniziramo jer već za 20-ak dana slijede kvalifikacije.

Očekujete li poziv?

- Sve ovisi o tome kako će se razvijati moja klupska situacija. Budem li igrao i nanizao nekoliko utakmica, i to na dobrom nivou, vjerujem da ću zaslužiti Štimčev poziv.

ervozama, ali eto, sada vidim izlaz iz tunela. I čini mi se da ću letjeti kad zaigram, toliko sam gladan lopte i utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:26