Goran Mehkek / CROPIX
OČAJNI TRENER

Ivankovićev start iz noćne more 'Ovo je grozno! Žalostan sam zbog navijača'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. rujan 2013. 23:51

Branko Ivanković doživio je i drugi poraz otkako se vratio u Dinamo, da bi realizirao zadatak "europsko proljeće" morat će naglo popravljati stvari. I još uvijek će biti daleko...

- Jako sam žalostan, prije svega zbog navijača i ljudi u klubu koji toliko ulažu i strepe za rezultatom. Nismo bili slabiji, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, koštalo nas je desetak minuta u nastavku, da bismo na kraju promašili šanse i Čop, i Fernandes i Beqiraj. U optimizmu me drži prvo poluvrijeme, pokazalo je da možemo igrati protiv svakoga. Jasno da moramo slabosti svesti na najmanju mjeru.

Njegov start je iz noćne more...

- Grozan. Ne pamtim kada su mi se dogodila dva poraza. Moramo sve dobro analizirati i vidjeti koje su se loše strane ponovno pojavile.

Je li simptomatično da Dinamo dvije utakmice zaredom pada u drugom dijelu.

- Ne bih rekao da je to stvar fizičke spreme, to je pitanje psihe, straha od rezultata. Igračima nedostaje samopouzdanja. Kad povedu boje se hoće li to obraniti. Isto tako, pokazali smo opet mane u kaznenom prostoru gdje se ne pokriva čovjek, gdje nema odlučnosti da se izbije lopta.

Kako podići samopouzdanje?

- Samo radom. I objektivnom analizom.

Nedostaje stoper.

- Znamo, ali to nismo uspjeli riješiti. Povremeno će se manifestirati neiskustvo koje je prisutno u tom dijelu momčadi, iako su generalno Šimunović i Šimunić igrali dobro – zaključio je Ivanković. Jasno da po neiskusnima nije mislio na Šimunića već što mu nema odgovarajućeg partnera.

Roman Grigorčuk, trener gostiju, odgovorio je na pitanje zašto su prvo i drugo poluvrijeme bili toliko različiti:

- Igra koju smo pokazali u drugom dijelu je naše realno lice, u prvom poluvremenu napravili smo mnogo pogreška koje sam dobro vidio, kada smo ih ispravili bili smo daleko bolji. Mi smo se prilagodili taktici Dinama, u prvom dijelu smo stajali preblizu našem golu, nismo mogli izlaziti u fazu napada, iako nas domaćin nije niti tada nadigrao, nisu imali neke osobito kvalitetne akcije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:42