1.HNL

Istra bolja od H. Dragovoljca

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. listopad 2013. 19:16

Drugom uzastopnom pobjedom nogometaši Istre 1961 upisali su 17. bod na tablici HNL-a dohvativši do prije dva mjeseca ipak nezamislivu petu poziciju. Takav epilog prije reprezentativne pauze najvažnija je odrednica nedjelje na stadionu Aldo Drosina, gdje se po kišnom vremenu okupilo najmanje gledatelja u ovoj sezoni, tek 1.200...

Puljani su s velikim respektom dočekali goste iz Sigeta, te su se tako i postavili u prvih 45 minuta. Dominirali su Puljani, redali napade, prilike za gol, postigli dva pogotka, ali su i tipično na svoj način pomogli gostima da dođu u stopostotnu priliku, no Sivonjić je u 18. minuti pogodio gredu umjesto mreže.

Agresivna pulska momčad nije davala puno prostora gostima da se razmašu, a slijedom svega pala su i dva pogotka. Zanimljivo, bilo je to iz polukontre nakon napada gostiju. Prvo je u 10. minuti Blagojević začeo iz svoje polovice kontru, Radonjić je dodao za brzonogog Joa, a ovaj na desnoj strani idealno uposlio Blagojevića, koji je prizemnim udarcem svladao Čolića. Bila je to nagrada Puljanima za dobar start, a okrunili su povišenjem vodstva učinkovitu igru u 29. minuti. S desne strane sjurio se prema kaznenom prostoru gostiju Križman, onda je izvrsno povratnom loptom uposlio Radonjića, koji je primio loptu i u maniri pravog golgetera poslao je u mrežu.

Činilo se da će Puljani utakmicu ovaj put bez stresa privesti kraju. Pogotovo se to činilo od 55. minute kada je sudac Gabrilo isključio Živkovića. Isključenje je djelovalo strogo za kriterije HNL-a, ali je sukladno propisima kojih se splitski sudac dosljedno držao svih 90 minuta. Živković je napravio prekršaj, ali kad je Jo ležao na podu, potpuno nepotrebno ga je gađao loptom u glavu. Točno je da je to bilo lagano, ali je potpuno nepotrebno i nesportski. Samo minutu prije Zlatar je startao đonom na Woona potpuno nepotrebno i stvorio ozračje tenzije ...

No nakon što su ostali s igračem manje, gosti su zapravo krenuli odlučnije prema napadu. Za divno čudo Puljani su posustali, vjerojatno uvjereni da s igračem više i dvostrukim vodstvom ne mogu doći u problem. No on se dogodio u 83. minuti kada je Graf naivno u niski svojih kikseva opet zasjenio svoje dobre učinke te igranjem rukom skrivio jedanaesterac. Bačelić-Grgić bio je sigurni realizator za 2:1.

Do kraja su gosti više srcem nego kombinatorikom pokušali doći u priliku za poravnanje, ali te šanse nije bilo. Štoviše, Puljani su preko Havoića i Babića propustili zicere, kao da su htjeli zadržati ritam skidanja živaca domaćim navijačima.

Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac 2:1 (Blagojević 10', Radonjić 29' / Bačelić-Grgić 84')

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Prskalo - Obšivać, Čagalj, Graf, Woon - Blagojević, Batarelo - Franjić, Križman, Jo - Radonjić. TRENER: Igor Pamić.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Čolić - Kluk, Špehar (od 30. Komorski), Gregov, Mršić - Brtan, Jakšinić - Zlatar, Bačelić-Grgić, Doležal - Sivonjić. TRENER: Davor Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:19