Tom Dubravec/CROPIX
CRVENI U LONDONU

Iskusni lisac Katalinić zna kako izbaciti Engleze: 'Zabit ćemo za 1-1 u 88. minuti!'

'Fulham je jaka momčad, ali baš sam rekao igračima da oni nisu razina Manchester Uniteda, Chelseaja ili Arsenala da se moramo plašiti na sam spomen'
Piše: Robert JurišićObjavljeno: 03. kolovoz 2011. 19:00

Za Predraga Šimića, veznjaka bez kojega je nemoguće zamisliti momčad Splita, pred kraj press konferencije sletjelo je pitanje razmišlja li o jedanaestercima na Craven Cottageu. To bi značilo da će Split izdržati protiv Fulhama odigrati ukupno 210 minuta (plus sudačka nadoknada) bez pogodaka. Taman je Šimić zaustio reći da se i o tome razgovara, kad je uskočio Ivan Katalinić.

- Neće biti produžetaka. Zabit ćemo za 1:1 u 88. minuti. Negdje nam se mora vratiti to što smo u Vinkovcima primili gol u 94. minuti, a protiv Slavena Belupa ispustili pobjedu koju smo zaslužili. Možda nam se neće vratiti u Londonu, ali bilo bi lijepo.

Trener Splita je na svoj poseban način širio optimizam, uvjerenje da se favorita može iznenaditi.

- Može, zašto ne? Imamo priliku proći, pogotovo ako ponovimo igru kao iz Dugopolja. Trebat će nam gol i vjerujem da ga možemo postići. Treba biti hrabar i pametan, šansa će uvijek doći ako se ne uplašimo.

Katalinić smatra da Fulham neće srljati nego će i oni čekati priliku.

- Sigurno je da će nas shvatiti ozbiljnije, pritom ne mislim da su nas u prvoj utakmici podcijenili. Fulham je jaka momčad, ali baš sam rekao igračima da oni nisu razina Manchester Uniteda, Chelseaja ili Arsenala da se moramo plašiti na sam spomen.

Splićani zabrinuli Engleze

Chris Baird, 29-godišnji branič engleskog Fulhama i reprezentativac Sjeverne Irske, s dosta je opreza najavio uzvratnu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Europa ligu protiv Splita u Londonu...

Prvi susret u Splitu završio je 0-0, iako je momčad Ivana Katalinića pokazala više i bila je bliža pobjedi. Na neki je način u svojoj izjavi to priznao i Baird, koji je daleko od stanja spokoja, kada je u pitanju prolaz u daljnju fazu natjecanja.

- Remi u prvom dvoboju je zapravo bio dobar rezultat za nas, jer Split uopće nije bio loš suparnik, naprotiv. Na želim da zvuči kao isprika, ali bilo nam je teško igrati na ovakvom terenu kakav je bio u Splitu. No, ponavljam, Split nam je itekako otežao posao u prvom dvoboju – veli Baird, član Fulhama od 2007. godine.

Naravno, u nastavku je ipak ponudio puno optimizma.

- Bilo bi jako lijepo da opet zaigrao u Europa ligi. Prošla utakmica protiv Splita je bila teška, ali sada samo na našem terenu, pred našim navijačima i apsolutno očekujem pobjedu. Želimo otići što dalje u Europa ligi. Neće to bito lako ni jednostavno, ali sve držimo u svojim rukama. Ukoliko se plasiramo u natjecanje po skupinama, bit će to odlična stvar za klub, ali i za nas, igrače – zaključio je Baird.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:26