Vladimir Dugandžić/CROPIX
POVRATAK GABRIĆA

'Iskreno, bilo mi je jako teško, svjestan sam da nisam pravi, ali na dobrom sam putu!'

'Htio sam najbolje, ali nakon šest mjeseci pauze noge jednostavno u nekim situacijama ne slušaju kao što su slušale prije. Svjestan sam da nisam još onaj pravi'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2011. 13:53

Utakmica Hajduka i Varaždina pamtit će se gotovo samo po jednom, povratku Drage Gabrića. Samo 166 dana nakon teške prometne nesreće poslije koje mu je i život jedno vrijeme visio o koncu, kada je tog kobnog 23. svibnja izletio automobilom s autoceste pored Biskog, Gabrić je ponovno zaigrao službenu nogometnu utakmicu. I to ponovno u najdražem bijelom dresu.

- Bila mi je ovo prva utakmica nakon skoro šest mjeseci i iskreno bilo je jako teško. Očekivao sam 15-20 minuta, a trener mi je dao cijelo poluvrijeme. No ipak sam ovih 45 minuta odigrao bez problema i to me veseli. Bez obzira koliko sam utakmica odigrao u karijeri ipak sam nakon šest mjeseci pauze malo i zaboravio koliko je naporno odigrati utakmicu - rekao je Gabrić koji je bio oduševljen ovacijama koji su mu dali gledatelji kada je nakon pauze na poluvremenu igrač s brojem 77 na leđima ušao u igru.

- Puno mi znači podrška navijača kroz sve ovo vrijeme.

Gabrić je izrazito zadovoljan kako je prošao povratak natjecateljskom nogometu, iako je svjestan da je još to nije stari Drago. Trudio se, htio, no nije sve polazilo za nogom.

- Pokušao sam zaboraviti sve što se događalo u proteklih šest mjeseci. Rekao sam kada sam ulazio u igru sam sebi da dam svoj maksimum i da će biti što bude, da je bitno samo da se trudim. Htio sam najbolje, ali nakon šest mjeseci pauze noge jednostavno u nekim situacijama ne slušaju kao što su slušale prije. Svjestan sam da nisam još onaj pravi, ipak mi je ovo tek prva utakmica, ali sam na putu povratka. Za punih 90 minuta trebat će mi još vremena, ali ovih 45 minuta mi je pokazalo kako sam na dobrom putu. Bude li mi trener davao prigode kao ovaj put povratak će ići sve brže. Sve je sada na meni - istaknuo je Gabrić.

Utakmicu će dugo pamtiti i Steven Luštica koji je zabio prvi gol u dresu Hajduka.

- Zadovoljan sam svojom igrom, postigao sam prvi pogodak u dresu Hajduka i pamtit ću ovu utakmicu cijeloga života. Pogodak posvećujem Torcidi, za njezin rođendan, i svojoj obitelji koja je cijeli život uz mene.

Ante Vukušić je rekao:

- Lagano smo u prvom dijelu došli do tri pogotka. U drugom je bilo malo opuštanja, ali bitno je da smo dobili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:41