OPTIMISTIČNI KRUNO

'Imamo veliku šansu, Ajax je po trenutnoj formi zadnja momčad u skupini!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2011. 15:00

Dinamo sutra u sklopu 3. kola Lige prvaka očekuje utakmica protiv nizozemskog Ajaxa, a svoje dojmove i očekivanja glede susreta okupljenim novinarima u Maksimirskoj 128 dali su trener Krunoslav Jurčić te prva violina modrog sastava, Sammir.

- Imamo velika očekivanja od ove utakmice. Voljeli bi sutra upisati prve bodove, pogotovo iz razloga što Ajax trenutno muče problemi s ozljedama. Kada su naši igrači u pitanju i naši problemi, prognoze su puno optimističnije. Badelj i Kovačić će odradti trening punim intenzitetom. Odradit će kontrolne preglede - kazao je Jurčić.

Igrali ste protiv Ajaxa u Europskoj ligi 2009./2010.?

- Uz Ajax me vežu samo dobra sjećanja. Dvaput smo izgubili, ali imali smo dva isključenja na Maksimiru nakon samo trideset minuta. No spremni smo za pravu 'fajtersku' utakmicu.

Trener Jurčić se osvrnuo i na povijesnu pobjedu 1999. godine Croatije na Amsterdam Areni.

- Tadašnji Ajax je imao potpunu inicijativu na terenu, ali srećom po nas tada se pojavio Josip Šimić. Bilo je potrebno imati inspirirane igrače koji su bili spremni prelomiti utakmicu. Nadam se da ćemo i sutra biti iste sreće.

Ajax pored ozljeda brine i loša forma u prvenstvu?

- Svaka utakmica je praznik za nas. Puno zavisi i od protivnika, veliki smo optimisti. Od tri protivnika u skupini, po trenutnoj formi, Ajax je na posljednjem mjestu - kazao je Jurčić.

Sammir: Sutra ćemo igrati bolje

- Kao i svatko drugi očekujem pobjedu. Utakmica u Zadru je bila poseban slučaj, sutra ćemo se predstaviti u puno boljem svjetlu. Ajax je momčad po mjeri, pobijedit ćemo. Igrao sam dva puta protiv njih i mislim da je konačno došlo vrijeme da ih dobijemo na Maksimiru - kazao je Sammir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:28