Danijel Soldo/CROPIX
ČUDNE NAVIKE

Igrači se poklonili Torcidi koja ih je gađala bakljama!? Neretljak: Igrali smo sramotno!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. travanj 2012. 15:35

Znano je već da je ove sezone najbolji igrač prvoligaša s Drave dvadesettrogodišnji vezist Tomislav Šorša. Bio je najbolji i u utakmici s Hajdukom. Međutim, još su neke Bijelo-plave zvijezde zasjale punim sjajem. Marko Lešković (21) u toj utakmici na poziciji lijevog boka odigrao je svoju najbolju utakmicu. Antonio Perošević (20), napadač koji je bljesnuo ovoga proljeća, i ovaj put je bio vrlo dobar.

- Bili su i svi ostali vrlo dobri. Kad se udruže, kada dominira zajedništvo i zalaganje, onda je u pravilu sve kako treba biti. Ovo su nam vrijedni i jako značajni bodovi - kazao je Goran Popović koji je u trenutku kada mu je šef Stanko Mršić udaljen u gledalište preuzeo vođenje momčadi..

Kako god, utakmica s Hajdukom je prošla. Tri su važna boda osvojena. Derbi je iznjedrio i junake u liku i djelu sjajnih Šorše i Maglice. Ali ostavio je i one neželjene tragove u vidu navijačkog divljanja gostujućih navijača. Bakljada, ugrožavanje sigurnosti igrača na terenu, to je ono što se dogodilo i zbog čega će Hajduk snositi nove posljedice u vidu sankcija.

Neće valjda nekom pasti na pamet kažnjavati i domaćine, organizatore utakmice, koji s besprizornim huliganizmom torcidaša baš nikakve veze nemaju. Iako, opet stoji opravdano pitanje kako je moguće da se na tribinama nađe toliko pirotehnike. Netko za to ipak mora biti odgovoran. Sreća je da branič Bijelo-plavih, kojemu je baklja očešala uho, nije nastradao. Zar treba čekati da se dogodi nešto od ionako teškog iskrivljenog ponašanja onog dijela gledatelja koji sebe nazivaju 'najvatrenijima’, pa da se krene u odlučnu akciju sprečavanja nereda.

I za kraj, još nešto. Suludo i žalosno. Ulizivački do srži. Naime, kad je sudac Vučkov označio kraj utakmice, te i takve navijače u špaliru su zajednički otišli pozdraviti igrači Hajduka. Zahvalili su im na “bodrenju”. Glupost doista nema granica!

Hajduk nije igrao dobro u Osijeku, to je nepobitna činjenica. Priznaju to i igrači, što im služi na čast. Iskusni Mato Neretljak, strijelac jedinog Hajdukovog gola u Gradskom vrtu, otvoreno je priznao:

- Žao mi je zbog doživljenog poraza. Ništa nismo učinili da tako ne bude. Ovo je sramota kako smo odigrali utakmicu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:23