Tom Dubravec / CROPIX
STRATEG BIJELIH

Igor Tudor nakon pobjede: 'Sretan sam, ali sad samo razmišljam o Lokomotivi'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. listopad 2013. 23:57

Tudor je odmah čestitao Mladini na – megdanu. Utakmica je bila odlična i zbog stava Dragovoljca. Igraju bolje od nekolicine ligaša:

- Čestitke Davoru (Mladini op. a.) i Dragovoljcu na otvorenoj igri, zbog toga je utakmica bila dobra, na kraju je pobijedio nogomet u smislu da je pobijedila pravda, makar to često ne biva. Bili smo bolji i imali smo više šansi, slavlje je bilo veliko. Nismo bili na čelu ljestvice nakon 13 kola još tamo od 2005. godine...

Pardon, jest 2009., Hajduk trenera Ante Miše, nakon 22, 23 kola...

- Mislim zadnji put u ova doba prvenstva... Takav smo podatak izvadili. Dobro, svejedno. Ne razmišljam ni o Miši, ni o prvaku, ni o prvenstvu, samo razmišljam da iduću utakmicu pobijedimo, Lokomotivu... To je jedini put da dođemo do cilja, da budemo što bolji. Samo postepeno.

Zašto ste potjerani s klupe?

- Zbog izlaska iz svog prostora u slavlje.

Sve do tribina?

- Je, bilo je veliko slavlje! Ali odmah mislimo na idući zadatak, idući trening, rekao bih.

Pogodili ste s izmjenom?

- A ima i druga priča, zašto nije igrao od početka?! Tako to biva, Bencun je naš vrijedan igrač... Žalosti me što malo šansi realiziramo, moramo biti učinkovitiji. Ako ne daš šanse, nećeš biti prvi. I onda smo dali gol... Igrali smo dobro, utakmica je bila dobra, gledljiva, a mi bolji – poentirao je Tudor.

Kako je trčao podsjetio je na Slavena Bilića, izbornika, ono protiv Turske u četvrtfinalu Eura 2008. na bečkom Prateru. Svi su se nasmijali. A onda je trener domaćih Davor Mladina kazao:

- Bez obzira na poraz, na ovakav način u zadnjim minutama, zadovoljan sam sa svojom momčadi. Napravili smo dovoljan broj šansi protiv Hajduka, nismo imali sreće kad je Sivonjić išao sam na golmana, moralo je to biti 2:0. Tko zna što bi bilo... Normalno da je kasnije Hajduk uradio određen pritisak, pokušali smo se othrvati koliko smo mogli, ali kao protiv Lokomotive primili smo gol u zadnji čas. Ova igra mi je zalog i nada da možemo opstati. Naša igra ipak nam daje određenu težinu... - rekao je Mladina čestitajući Tudoru i Hajduku.

Inače, u 89. minuti jedan se dragovoljac valjao po terenu, ulovio ga je grč, Andrijašević je umjesto u kontru, posalo loptu u aut, da uđe ljekarska pomoć "dragovoljcu". Hajdučka klupa je poskočila, kao da nisu bili svi presretni tim događajem, bacanjem baluna u aut... Ali, bio je to fair-potez Franka.

Kasnije na pressici Tudor je priznao:

- Da, vrlo fair potez našeg igrača.

I onda netko odozgo, stotinjak sekundi kasnije to vrati. Bencun i 2:1!!! A ti se dalje valjaj i kraduckaj vrijeme...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 16:21