IZBORNIK 'FEJS FREAK'

Igor Štimac do šest ujutro na Facebooku: 'Osjećam da se bude pravi navijači Hrvatske!'

Znamo da Štimac u sebi ima puno energije, ali je isto tako odavno poznato i da su se najveća svjetska otkrića toliko puta u povijesti od prijatelja pretvorila u najvećeg neprijatelja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2012. 23:33

'Izborniče, pazite, mene je Facebook stajao pada godine na fakultetu! Nemojte da i Vas stoji neuspjeha u kvalifikacijama', jedan je duhovit, od stotina raznoraznih komentara pod 'postove' Igora Štimca na Facebooku. Nedvojbeno, Štimčev je eksperiment uspio, njegova ideja da s navijačima komunicira putem društvene mreže naišla je na odziv, 'lajkera' je sve više, ali i onih koji komentiraju Štimčeve poglede na situaciju.

Nema sumnje, Štimac je ispao originalan, dao je priliku svakome od 'četiri i pol milijuna izbornika' da mu izravno kaže svoje mišljenje, ponudio je i mogućnost da mu predlože tko bi trebao igrati protiv Walesa. Štimac na 'fejsu', postala je to i jedna od glavnih tema u reprezentaciji, izbornik ne krije da se zapalio za vlastitu ideju.

- Sa 40.000 hrvatskih 'izbornika' komunicirao sam preko svoje Facebook stranice do šest sati ujutro. Ima puno dobrih prijedloga, savjeta, no najviše me oduševljava osjećaj da se budi ona tiha i navijačka Hrvatska koju je naša reprezentacija probudila svojim igrama - kazao je Štimac.

A što se to sve može pročitati na Štimčevom profilu? Navijači su doista nudili svoje sastave, u najviše njih osnovna je misao da bi protiv Walesa morao igrati Eduardo. Ima tu poruka podrške izborniku, ima i kritičkih stavova, većina u granicama normale. Međutim, ima i psovki, prevulgarnih uvreda, ali i s ove strane, Štimčeve, ima nepotrebnih rečenica. Jedan od svojih 'izvještaja' izbornik je započeo ovako:

'Mnogi mi iz medija zamjeraju što sam prekinuo dosadašnju tradiciju svakodnevnih tiskovnih konferencija i što ne dozvoljavam igračima i članovima stručnog stožera telefonsku komunikaciju s predstavnicima medija tijekom naših okupljanja. Smatraju kako uskraćujem javnosti pravo na praćenje aktualnosti vezanih za naš rad. Pokretanje ove službene stranice je odgovor na njihove tvrdnje, dokaz da se držimo našeg obećanja kako ćemo biti otvoreni i iskreni spram javnosti, ali ne na način kako bi to ONI htjeli, ni po njihovim pravilima...' Upalo je u oči i kako Štimac odgovara jednom od 'komentatora' na tvrdnju: Sammir nije Damir!, negdje oko dva ujutro rečenicom: 'To nije ništa novo, svi znamo da nije Damir, on je - Jorge!'

Dakle, bit će loše ako će Štimčev 'izum' na kraju poslužiti obračunu s medijima ili navijačima koji nisu skloni njemu ili HNS-u, ako Facebook 'uzme' izbornika kao onog studenta s početka priče. Znamo da Štimac u sebi ima puno energije, ali je isto tako odavno poznato i da su se najveća svjetska otkrića toliko puta u povijesti od prijatelja pretvorila u najvećeg neprijatelja. Voda, vatra, barut, Facebook. Jednom te spase, jednom progutaju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:03