Drago Sopta / Cropix
BILIĆ O MARKOVIĆU

'I u braku, i u bendu, dogode se stvari koje ti smetaju, ali naš odnos je idiličan'

Istina je samo jedna, a to je da imam odličan odnos sa sadašnjim predsjednikom. Novine često pišu o sukobimau HNS-a. To je totalni nonsens, kaže Bilić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2010. 20:08

Slaven Bilić više je puta govorio o podršci Vlatku Markoviću, posebice lani kad je bilo upitno hoće li ostati izbornik. I u srijedu je na press-konferenciji izvirala između redaka, hvalio je ambijent pod vodstvom Markovića, ali odlučio se za diplomatske odgovore. Nije se ipak eksplicitno izjasnio. Priču o predsjedničkoj utrci počeo je “široko”.

- Istina je samo jedna, a to je da imam odličan odnos sa sadašnjim predsjednikom. Novine često pišu o sukobima ili najmanje nesuglasicama između stožera i Saveza, stožera i igrača, HNS-a i reprezentativaca. To je totalni nonsens. Najbolji dokaz je sjajno ozračje u momčadi. Vidite, Srna je bio s nama pet dana iako nije mogao igrati u Tel Avivu, a Ognjen Vukojević nema pravo nastupa protiv Malte, ali je zamolio može li doći na okupljanje. Dakle, atmosfera je idilična, jasno da gledajući čisto sebično meni kao izborniku odgovara maksimalno.

Hoćete li službeno podržati ostanak Markovića?

- Nemam spreman odgovor, malo ste me iznenadili pitanjem. To prelazi prag naše nadležnosti, mi smo profesionalci, stožer A reprezentacije. Tako ćemo se ponašati, nećemo postavljati nikakve ultimatume. Međutim, svoj stav sam rekao, on se zna i znao se prije nekoliko mjeseci. Nisam o idiličnoj atmosferi vezanoj uz Savez i reprezentaciju govorio zato što smo sada dobili dvije utakmice.

Kako tumačite da Štimac često koristi vašu izjavu da je HNS na razini Andore. To mu je postao slogan.

- To sam ja rekao. I u braku, i u bendu, dogode se stvari koje ti zasmetaju. Tako sam reagirao na granici, zbog jednog čartera... No, ne može se generalizirati, tako ni to što mediji često znaju od reprezentacije praktički napraviti paravojnu organizaciju jer su se u četiri godine dogodile Fontana i Funtana. Više se zapravo niti ne sjećam o čemu se točno radilo, no to je ispravljeno.

Zatim je “utrčao” glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić s pitanjem izborniku:

- U tom slučaju dogodilo se da je kasnio avion u Glasgow iz Londona. Ali kažite kako je bilo organizirano jedno do najzahtjevnijih gostovanja u Kazahstanu?

- Ne znam zašto je to važno, ali mogu potvrditi da je bilo jedno od najboljih putovanja što se tiče aviona i organizacije - odgovorio je Bilić.

Kasnije je Srebrić dodao novinarima:

- Drago mi je što je postavljeno ovo pitanje. Da se vidi i druga strana medalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 00:00