REKACIJE PREKO JADRANA

I Talijani ogorčeni na suca: ‘Brazil je bio bolji, ali ovako se ne dolazi do pobjede’

la Repubblica, u izvješćivanju minutu po minutu, piše „na vrelo": Nepostojeći jedanaesterac! Fred je sam pao u kaznenom prostoru..."
Piše: Inoslav BeškerObjavljeno: 13. lipanj 2014. 11:14

Koliko god da talijanski televizijski komentatori nisu krili simpatije za Brazil, već su nakon prvog poluvremena predbacili sucu Nishimuri „psihološku podčinjenost“ u korist Brazila.

U drugom poluvremenu zaključili su da jedanaesterca nije bilo. Jednako tako la Repubblica, u izvješćivanju minutu po minutu, piše „na vrelo“: Nepostojeći jedanaesterac! Fred je sam pao u kaznenom prostoru…“.

Televizijski komentatori su predbacili niz odluka Nishimuri, na primjer što nije dosudio faul Davida Luisa nad Srnom u kaznenom prostoru Hrvata. Ipak, oko poništenoga Brozovićeva gola smatraju da je sudac mogao dosuditi faul Olića nad Juliom Cesarom, jer da se u tim situacijama češće sudi faul nad vratarom.

Donekle je zabavno bilo vidjeti kako su simpatije komentatora prešle na stranu Hrvatske do Oscarova gola koji je zapečatio pobjedu Brazila, a i negativne ocjene učinka Pletikose, uvijek na pravoj točki, ali ili prekratkoga ili premeke ruke.

U komentarima nakon utakmice čuli smo na Raiju 1 i ovo mišljenje Antonija Polita: „Brazil je vjerojatno najjača momčad ovog prvenstva, vjerojatno bi i pobijedila u ovoj utakmici, ali ovo nije bio način. Ako je potrebno, dajmo im odmah kup i idemo svi doma. Ovakva pobjeda Brazilu nije potrebna“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:31