Boris Kovačev/CROPIX
VELŠANI ŽELE IZNENAĐENJE

Hrvatsku čeka hladna klima i vrući domaćin, u Wales stiglo oko 700 navijača Vatrenih

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. ožujak 2013. 08:42

U Swanseaju nema snijega, niti zima pokazuje baš oštre zube. Iako je većina utakmica amaterskih velških liga ovog vikenda odgođena, naš dvoboj u utorak nije u pitanju. Na jugozapadnoj obali Walesa dočekao nas je jedan Celzijev stupanj, temperatura koja je podnošljiva kad nema vjetra koji zna lediti kosti. Tko bi rekao da će se tjedan dana prije Uskrsa nogomet igrati u tako nepovoljnim prilikama. Ožujak 2013. mogao bi biti najhladniji u Walesu u posljednjih 50 godina...

Swansea je grad na moru sa 239.000 stanovnika, poznat po bakru i impresivnim uvalama, a janjetina sa slanih pašnjaka glavni je specijalitet. Budući da se uklapa u sportski jelovnik, Vatreni će se vjerojatno i sami u to uvjeriti.

No, Swansea djeluje tmurno i sivo, s tipičnom britanskom arhitekturom. Kakvo je nebo, u tom tonu je i boja zgrada i kuća. Hrvatsku u Walesu čeka hladna klima, za termin utakmice u utorak također je najavljen jedan stupanj (bitnije je u kakvom će stanju biti travnjak!), ali i vrući domaćin, koji se kuraži borbenim izjavama. Poput izbornika Chrisa Colemana: “Nakon Škotske idemo svladati i Hrvatsku.” Ili rutinera Craiga Bellamyja: “Nikad nisam bio tako ponosan kao u petak, dobili smo za Garyja Speeda, nastojat ćemo to učiniti ponovno.”

Radi se o čovjeku koji ih je trebao voditi u ovim kvalifikacijama, ali si je sam presudio omčom oko vrata. Aaron Ramsey ispričao se zbog crvenog kartona, međutim u Walesu sve su oči ionako uprte u Garetha Balea i njegov proces oporavka.

Reprezentativci stižu danas, ali fanovi Vatrenih već su jučer slijetali na Otok. Hrvatski sektor bit će izvrsno popunjen, možda i do kraja, najavljeno je 600-700 naših navijača. Velšani su zbog manjka publike napustili golemi Millenium u Cardiffu (74.500) i preselili se na Liberty Stadium sa 20.750 mjesta. Tu će sigurno stvoriti mnogo domaćinskiju atmosferu, ali nemamo se što žaliti. Mi smo njih dočekali u Osijeku, a manji je raritet da su triput gostovali u našoj zemlji, a niti jednom u Zagrebu. Prethodna su dva susreta bila prijateljska, po jedan u Varaždinu i Osijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:58