Varazdin, 121010.Gradski stadion Varazdin. Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U21 u Danskoj 2011. godine. Hrvatska - Spanjolska.Na slici: Ante Vukusic i Victor Ruiz.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
OPET ŠPANJOLCI

Hrvatskoj U-21 teška skupina u kvalifikacijama, Šušak nije zabrinut: 'Ne bojimo se nikoga'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. veljača 2011. 15:43

Hrvatska reprezentacija do 21 godine, na današnjem je izvlačenju u sjedištu UEFA-e u Nyonu, saznala protivnike na putu prema Europskom prvenstvu 2013. godine koje će se igrati u Izraelu. Izabranici Ive Šuška igrat će u skupini 5, sa Španjolskom, Švicarskom, Gruzijom i Estonijom.

U doigravanje će se plasirati deset pobjednika skupina i četiri najbolje drugoplasirane momčadi, a tih 14 momčadi će u međusobnim ogledima dati sedam sudionika natjecanja koji će se 2013. godine pridružiti domaćinu Izraelu.

- Zna se tko su i što su Španjolci u europskom i svjetskom nogometu, i u seniorskoj konkurenciji, a i u mlađim dobnim kategorijama. Švicarska je pak posljednjih desetak godina konstantno u vrhu, od U-16 pa do U-21 reprezentacije. Dovoljno je pogledati rezultate. Gruzija? Mogu s punim pravom reći da odlično poznajem silan potencijal gruzijskog nogometa, a na kraju, Estonija nije Andora... Dakle, grupa niti malo nije lagana, dapače - prokomentirao je Šušak skupinu za službene internetske stranice Hrvatskog nogometnog saveza, za koje je i procijenio izglede Hrvatske:

- Snaga reprezentacija mlađih dobnih kategorija često oscilira iz generacije u generaciju, ja sam imao sreću u ranijem mandatu igrati sa Španjolskom dvaput, jednom u Šibeniku kada smo dobili 2-0, a jednom na završnici kad je završilo neodlučeno bez pogodaka. To naglašavam upravo zato jer Hrvatska nije bilo tko. Mi apsolutno imamo potencijal, imamo igrače, ne trebamo se plašiti nikoga niti trebamo glorificirati naše protivnike, uz sav sportski i svaki drugi respekt prema njima.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić je dodao:

- Našim igračima sasvim sigurno neće manjkati motiva da budu na visini zadatka. Sve četiri reprezentacije zaslužuju maksimalan respekt, a Španjolci su idealna prilika za svojevrsni revanš u odnosu na lanjski rasplet u doigravanju. Dodao bih da naš cilj ostaje isti, nastojati se domoći završnice, osposobljavati kadar za A-reprezentaciju i pobjeđivati suparnike kao što smo to činili i prijašnjih godina.

- Imena protivnika već sada jamče interes i izazov u organizacijskom smislu, i nema dvojbe da će zaintrigirati hrvatsku javnost i sve navijače hrvatske reprezentacije. Upravo slijedi dogovor o rasporedu odigravanja utakmica, vjerujem da će isti biti i postignut. U slučaju da se ne usuglasimo, odgovarajuća Komisija pri UEFA-i će raspored odrediti ždrijebom.

Kvalifikacijske skupine za Europsko U21 prvenstvo:

Skupina 1: Njemačka, Bjelorusija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Cipar, San Marino

Skupina 2: Švedska, Ukrajina, Finska, Slovenija, Litva, Malta

Skupina 3: Češka, Wales, Armenija, Crna Gora, Andora

Skupina 4: Srbija, Danska, Sj. Irska, Makedonija, Farski Otoci

Skupina 5: Španjolska, Švicarska, Hrvatska, Gruzija, Estonija

Skupina 6: Rusija, Portugal, Moldavija, Poljska, Albanija

Skupina 7: Italija, Turska, Mađarska, R. Irska, Lihtenštajn

Skupina 8: Engleska, Belgija, Island, Norveška, Azerbajdžan

Skupina 9: Rumunjska, Francuska, Slovačka, Latvija, Kazahstan

Skupina 10: Nizozemska, Austrija, Škotska, Bugarska, Luksemburg

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 12:31