LUIS FERNANDEZ:

'Hrvatska je prvi favorit, a sada kada nema Benayouna bio bih zadovoljan i remijem'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2010. 17:22

Luis Fernandez je jednostavan i simpatičan sugovornik. Iako je izgubio kapetana Yossija Benayouna za predstojeće kvalifikacijske utakmice, nije se prepustio bespomoćnom kukanju.

- Istina, zbog ozljede Ahilove tetive, Benayoun definitivno neće igrati protiv Hrvatske i Grčke. To je veliki hendikep za moju reprezentaciju tako da ćemo ove dvije važne kvalifikacijske utakmice morati igrati bez našeg najboljeg igrača.

Kad smo prekjučer razgovarali rekli ste nam da želite osvojiti sva tri boda protiv Hrvatske. Budući da ćete ipak biti bez najboljeg igrača, zanima nas biste li sada bili zadovoljni i remijem protiv Hrvatske?

- Hrvatska je velika reprezentacija i prvi favorit u našoj skupini, a sada kada nema Benayouna bio bih zadovoljan i remijem. Dakle, zbog okolnosti u kojima smo se našli, jedan bod protiv Hrvatske tretirao bih uspjehom. No, sportski je nadati se i težiti pobjedi, osobito kad igrate doma pred svojim navijačima.

U Hrvatskoj ponekad neki ljubitelji nogometa uspoređuju Vatrene koji su 1998. osvojili brončanu medalju na SP-u 1998. u Francuskoj i ovu generaciju koju vodi izbornik Slaven Bilić, koja je 2008. na Euru bila hit, ali na kojem je ispala u četvrtfinalu od Turske. Kakvo je vaše mišljenje o tome?

- U ovoj sadašnjoj hrvatskoj reprezentaciji igraju veliki igrači poput Ivice Olića, Luke Modrića, Darija Srne, koje jako cijenim, ali generacija Hrvatska '98, u kojoj su igrali igrači svjetske klase poput Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Roberta Jarnija, zatim moji bivši suigrači iz Cannesa Alen Bokšić i Aljoša Asanović, bila je znatno jača od sadašnje. Mislim da se te dvije generacije praktički ne mogu ni uspoređivati jer Šukerova generacija je bila treća na svijetu i igrala polufinale SP-a 1998. protiv Francuske, od koje je ispala na nesretan način. Da ne zaboravim Zvonimira Soldu, koji je igrao na mojoj poziciji i sjajnog Marija Stanića... - zaključio je Fernandez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 07:27