EUROPA BRUJI

'Hrvati i Srbi prednjače po broju sumnjivih radnji. Zna se tko će biti prvak, tko ispada'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2012. 20:28

Hrvatski klupski nogomet nezaustavljivo tone. Tijekom utorka javno se oglasio i glavni tajnik FIFPro-a Theo van Seggelen koji se obrušio na trenutačno stanje u hrvatskom i srpskom nogometu.

- U nekim istočnim zemljama klubovi unaprijed kupuju poziciju u nacionalnom prvenstvo. Oni već početkom sezone znaju tko će biti prvak, tko ispasti, a tko biti osmi na prvenstvenoj ljestvici. To je nedopustivo - tvrdi Theo van Seggelen, te nastavlja:

- Od hrvatskih i srpskih nogometaša sam čuo gotovo nevjerojatne priče. Zastrašujuće. Sigurno je da će u Hrvatskoj i Srbiji kroz nekoliko mjeseci biti čitav niz novih uhićenja, te da će to biti slučaj velikih razmjera. No, trenutačno ne mogu više ništa reći, iako već danas imamo mnogo saznanja o nečasnim radnjama u tim zemljama.

Van Seggelen tvrdi da velik broj nogometaša s istočnoeuropskog područja upravo zbog namještanja utakmica odlaze na Zapad...

- Ponekad se čudim kako sjajni mladi igrači iz istočne Europe odlaze za veliki novac u zapadne države, a tamo se nikako ne uspjevaju nametnuti. Ne bih se čudio da neki od njih u svojim zemljama postignu po 25 prvenstvenih pogodaka jer igraju isključivo namještene utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:28