Jens Gustafsson
 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
TREBA LI OTIĆI?

Hoće li Gustafsson ovo preživjeti? Evo što je rekao nakon debakla: ‘Ne osjećam pritisak!‘

Zoran Zekić blistao je od zadovoljstva, a pred Šveđaninom su dani prepuni neizvjesnosti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2021. 17:21

Slaven Belupo je hajdukovcima na svome terenu uzeo sva tri boda, bolji su Farmaceuti bili s konačnim rezultatom 3:2.

Poveli su Koprivničani već u 2. minuti kada je mrežu zatresao rođeni Splićanin Marin Laušić, a pola sata kasnije veteran Ivan Krstanović zabio je svoj 112. pogodak u HNL-u te time prestigao Joška Popovića (111 golova) i smjestio se na treće mjesto vječne ljestvice strijelaca Hrvatske nogometne lige. Igor Cvitanović je i dalje na 2. mjestu sa 126, a Davor Vugrinec drži vrh liste sa 145. pogodaka.

U drugome dijelu Livaja je sjajnim pogotkom vratio nadu Jensu Gustafssonu, međutim Zekićev džoker s klupe Mihael Mlinarić u 84. minuti (samo šest minuta nakon što je ušao u igru) pogađa za 3:1.

Stipe Biuk je dvije minute nakon toga uspio smanjiti na 3:2, no za potencijalno izjednačenje nije bilo niti vremena niti snage.

IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Zoran Zekić blistao je od zadovoljstva:

"Situacija je lijepa, zabili smo jako lijepe golove. Kad je Hajduk gurnuo Katića naprijed, znali smo da će biti puno preskakanja, ali nije tu bilo više energije i morali smo mijenjati. I dalje primamo jeftine golove, ali barem prema naprijed imamo izrađene akcije. Nametnuli smo se Hajduku dok nismo primili gol kada je nastala kratka panika. Kad pobijediš, kažeš - dali smo sve od sebe. Ali taktički smo zaista dobro stajali. Danas su nam se vratile neke stvari, Hajduk je bio favorit, a ja sam se orijentirao na jedan otvoreniji nogomet i to je upalilo. Znali smo da će oni pritiskati, a ja sam govorio svojima da samo moramo biti mirni i inzistirati na kratkome pasu."

Bilo je zanimljivo čuti što će reći trener Hajduka:

"Bili smo u stresu nakon ranoga pogotka, a potom je stigao i drugi. Bilo je to težak period za nas. Gol je stigao u drugome dijelu i tad smo mislili da možemo doći do boda, no domaći su bili bolji. Nismo stvorili dovoljno prigoda za pobjedu i sada smo ušli u zaista teško razdoblje. Ne osjećam pritisak, ali moramo zaboraviti što je bilo, imamo malo vremena i moramo se oporaviti što prije", zaključio je Gustafsson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 08:07