Goran Mehkek / CROPIX
NOVA IDEJA IZ RUSANOVE

HNS ZOVE VOLONTERE 'Novac nije bitan, ovo je prilika ljudima da nešto vide i dožive'

Osim stadiona podižemo dva šatora i video zid, treba nam nekoliko stotina suradnika, marketinški je odjel predložio da javno pozovemo volontere - kazao je Damir Vrbanović
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. veljača 2013. 13:40

HNS prvi put javno poziva ljude koji su voljni bez naknade pomoći u organizaciji kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Do 28. veljače zainteresirani se mogu prijaviti na web stranici www.hns-cff.hr, uvjet je da imaju smještaj u Zagrebu.

Dobit će plaćenu kartu za ZET, obrok, možda poneki poklon sponzora i novo iskustvo. Komentari su šaroliki, mnogi se pitaju zašto im HNS ne plati dnevnice kad ima novac, međutim, u Kući nogometa drže to logičnim potezom.

- Nikad nije bilo ovakve utakmice kao što je sa Srbijom 22. ožujka, nemamo je s čime usporediti. Osim stadiona podižemo dva šatora i video zid, treba nam nekoliko stotina suradnika, marketinški je odjel predložio da javno pozovemo volontere - kazao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik.

Rusanova je samo jednom posegnula za sličnim rješenjem, na EP-u u futsalu u Areni.

- To je normalan potez, u cijelom svijetu u organizaciji velikih događaja sudjeluju volonteri, za njih je to šansa da nešto vide i dožive. HNS ranije nije tako radio jer potrebno je i vremena i napora da ih se okupi i odabere, što nismo mogli jer nas nije bilo dovoljno, a sada smo se ekipirali. Tu je još jedna stvar, ako se netko pokaže dobrim, nije rečeno da nekoga nećemo zaposliti - kazao je Alan Balen, jedan od voditelja marketinga.

Zbivanja kreću već 16. ožujka Danom nogometa, neki će biti angažirani jednom, pojedini i za više dana; u akreditacijskom centru, na promociji, na usmjeravanju gledatelja, opremanju tribina ili zoni za navijače. Čiji sektor bude na stadionu moći će, obavi li sve poslove, i gledati utakmicu.

Stizali su Englezi, Šveđani, pa na kraju i Jugoslavija 1999. godine. Kako je to tada organizirano?

- Također volonterski, samo što smo mi okupili ljude iz nižerazrednih zagrebačkih klubova i oni su odradili taj posao, bez financijske naknade. No, tada je kadar koji nam je trebao bio znantno manji. Podržavam ovaj potez vodstva Saveza jer tako rade veliki savezi u Europi, a da ne govorim o Uefi i Fifi - odgovorio je Zorislav Srebrić, bivši prvi operativac HNS-a, a sada direktor svih reprezentacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:15