twitter
CHRISTIAN PULISIC

HNS u lovu na talenta iz Dortmunda: 'Zasad nas je odbio, dečko igra za SAD'

Velika nada Borussije iz Dortmunda igra na pozciji ofanzivnog veznog. Tehnički direktor Jozak razgovarao je s njim i s njegovima, zasad je odgovor negativan
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 01. studeni 2014. 13:08

Kadeti s prevladavajućim udjelom dinamovaca u Mađarskoj su prošlog tjedna isprašili Kazahstance 8:1, sa žilavim Izraelcima nesklonima igri (posjed lopte 80:20) završili 0:0, ali u obračunu s domaćima slavili 2:1, zasjeli na čelo i mirno čekaju imena sljedećih takmaca.

- Mi u elitnom kolu najvjerojatnije igramo kod kuće. Namjerit ćemo se na mnogo ozbiljnije protivnika, što nas ne brine; jedan će doduše biti iz 1. jakosnog razreda, stepenicu iznad nas, ali svakako se možemo nositi sa svima - poručuje Pavlović.

Šemper, Hudeček, Borovec, Kalaica, Sosa, Soldo, Brekalo, Pasariček, Majić, Moro, Lovren, Nevistić, Oluić, Kotlar, Karamarko, Crnički, Zenko i Markota etablirani su poodavno, ima li i skrivenih asova?

-To je uglavnom to. Selekcionirali smo između 35 kandidata. Dakako da pozorno pratimo razvoj i učinak bivših članova Rijeke, Erlića i Lukanovića, koji su pristupili Parmi. Tu je i Sabolović. Svaki je bitan, zna se da nam baza nije bezgranična...

U tom kontekstu spominje jedno ime i prezime:

- Christian Pulisic, Amerikanac hrvatskog podrijetla, velika nada Borussije Dortmund!

Što igra?

- Ofenzivnog veznog. Plemenitost neupitna.

Može li pod našu zastavu?

- Mogao bi, pitanje je da li to hoće. Tehnički direktor Jozak razgovarao je s njim i s njegovima, zasad je odgovor negativan, dečko igra za SAD. Ali se ne predajemo!

“Udara” se na rodoljubnu, sentimentalnu žicu, možda upali...

- EP bi bio izvanredan uspjeh. Premda ne manjka optimista koji uvjeravaju da moramo i na SP, ujesen 2015. u Čile.

To je ona priča: po novom se puno lakše probiti na EP jer ne sudjeluje osam nego 16 selekcija, no odsad će biti teže probiti se na SP, za koje Europa i dalje daje šestoricu.

- Bit će i rezultata i nogometaša. Ova generacija stvarno obećava kao malo koja. Samo da se poklope okolnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 11:55