A ZALEĐA NIJE BILO

HNS pokreće postupak zbog gafa na razglasu: 'Ovakav propust još nismo imali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 20:28

Nedugo nakon vodećeg pogotka Dinama u subotnjem ligaškom ogledu sa Slavenom Belupom, službeni spiker Mirko Kvakarić, inače klupski glasnogovornik, objavio je na razglasu koprivničkog stadiona kako je na temelju pregleda snimke spornog trenutka utvrdio da su gosti pogodak postigli iz zaleđa.

Ovaj nevjerojatan gaf spikera, koji je na stadionu u ulozi službene osobe, poput sudaca i delegata, izazvao je burnu reakciju Dinamovog trenera Krunoslava Jurčića, a suci su reagirali upozorenjem. Delegat susreta Miljenko Modrić iz Rijeke upisao je neuobičajenu spikerovu reakciju u zapisnik te je na temelju njegove prijave pokrenut disciplinski postupak protiv Slavena Belupa.

- Riječ je o propustu u organizaciji utakmice, klub će se o tome morati očitovati nakon pokretanja disciplinskog postupka. To je doista neuobičajeno, takvu vrstu propusta još nismo imali, znalo se dogoditi da se spikeri malo zanesu navijajući za domaćina, ali i oni moraju znati da su službene osobe utakmice, a ne domaćega kluba - istaknuo je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

Iz Slavena Belupa zasad nema službenog stava o subotnjem ispadu.

- Službeno ćemo se očitovati ako se to od nas zatraži - kratko je poručio direktor Zvonimir Šimunović, koji nije želio opširnije komentirati neugodnu situaciju u kojoj se našao njegov klub. U očitovanju će se vjerojatno otkriti je li spiker neuobičajenu i k tome netočnu obavijest izrekao na svoju ruku ili je za to dobio upute od nekog drugog.

Pregledom snimke mi smo utvrdili da zaleđa Ante Rukavine uoči prvog pogotka definitivno - nije bilo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:25