Ronald Goršić/Cropix
PREVARA I LAŽ

HNS OŠTRO DEMANTIRAO PODVALU Ne sudjelujemo u stvaranju srpske reprezentacije u Hrvatskoj!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. ožujak 2016. 18:59

Nakon što se u jednom dijelu hrvatskih medija pojavila teza da će Hrvatski nogometni savez u suorganizaciji sa Srpskim narodnim vijećem potpomognuti stvaranje manjinske nogometne reprezentacije srpske zajednice u Hrvatskoj, kojoj bi himna navodno trbala biti 'Bože pravde", HNS je odgovorio demantijem u kojem žestoko odbacuje navedene navode.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U određenim medijima ovih se dana pojavila netočna informacija kako se "pod pokroviteljstvom i u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Hrvatskog nogometnog saveza" stvara nogometna reprezentacija srpske zajednice u Hrvatskoj.

Nadalje, netočno se navodi kako će HNS dati "značajnu materijalnu i logističku podršku" navedenoj reprezentaciji.

Hrvatski nogometni savez financijski, materijalno ili organizacijski ne sudjeluje u stvaranju nogometne reprezentacije srpske zajednice u Hrvatskoj.

Nažalost, nekoliko medija je bez provjere objavilo ovu neistinu, senzacionalistički plasiravši tezu da "HNS financira reprezentaciju čija će himna biti Bože pravde".

Komu je u interesu plasirati takve neistine i otvarati nepotrebne sukobe?

Hrvatski nogometni savez je upoznat s održavanjem Europskog nogometnog prvenstva autohtonih nacionalnih manjina i svakako podržava takva i slična okupljanja hrvatskih nacionalnih manjina, kao i nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Uostalom, HNS je redoviti organizator okupljanja hrvatskih nacionalnih manjina kao i klubova koje su Hrvati utemeljili u dijaspori. Takva jedinstvena natjecanja uzor su mnogim europskim savezima koji žele preuzeti hrvatski model.

Kao Uefin član, HNS se pridržava Uefinih smjernica o društvenoj odgovornosti, pa tako podržava i aktivnosti nacionalnih manjina, a u suradnji sa Svjetskom organizacijom Roma održava kampove nacionalnih manjina za dječake i djevojčice. I po tomu je HNS jedinstven u svijetu jer slične kampove druge zemlje nemaju.

No, u konkretnom slučaju, Hrvatski nogometni savez financijski ni organizacijski nije povezan s reprezentacijom srpske zajednice u Hrvatskoj, kao što je netočno navedeno u tekstu objavljenom u manjem broju hrvatskih medija", stoji u priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:28