Zagreb, 041009.Uoci odlaska Hrvatske nogometne reprezentacija na pripreme za utakmicu sa Kazahstanom, Slaven Bilic odrzao je konferenciju za novinare u hotelu Sheraton.Na slici: Zorislav Srebric.Foto: Neja Markicevic /CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX
OBJAVA TOKOM TJEDNA

HNS nije objavio tko je dobio licence, Mamić prijeti: 'Neću više podmetati leđa'

Samo je uski krug ljudi znao što se zbiva s licencama, a glavni tajnik Zorislav Srebrić je samo poručio: 'Nikome se neće ništa dogoditi ako doznate koji dan kasnije...'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. svibanj 2011. 18:07

Ovako je trebalo biti: 2. svibnja Hrvatski nogometni savez na službenoj stranici objavljuje izvještaj o rješenju koji su klubovi dobili licencu za 1. i 2. HNL nakon provedenog žalbenog postupka. Posao je napravljen na vrijeme, u dotičnim su sredinama već primili odluke, transparentno, sukladno propisima i za sve jednako.

Ovo se dogodilo jučer: nitko u Hrvatskoj, osim uskog kruga ljudi, nije znao što se zbiva s licencama. Najavljena objava je izostala, voditeljica odjela Ivančica Sudac otišla je na put, a kompletnu priču u ruke je uzeo glavni operativac HNS-a Zorislav Srebrić.

- Nikome se neće ništa dogoditi ako doznate koji dan kasnije - kazao nam je glavni tajnik.

Zašto Kuća nogometa nije poštivala rok? Jedan član Izvršnog odbora, kojeg smo pitali raspolaže li on s boljim informacijama, odgovorio nam je:

- Meni su rekli da još nisu definitivno odlučili.

U petak navečer i subotu tijekom dana zasjedala je Komisija za žalbe. Boris Kubla, njezin član, u nedjelju nam je priznao:

- Završili smo posao, sve u roku. Naravno, ja nemam ovlasti da vam dam bilo kakve podatke.

Ako su “žalbenjaci” svoj dio odradili sukladno proceduri i terminima, pod predsjedanjem Igora Meznarića, a Rusanova to nije publicirala, jasno je da je politika preuzela stvar u ruke, da se iza kulisa biju bitke u kojima su propisi tek mrtvo slovo na papiru, zbivanja na igralištu nužno zlo, a ideja vodilja “kako zadovoljiti naše”. Iliti one koji su dovoljno učinili za Vlatka Markovića. Nije to, dakako, politika Vlade ili Sabora već nekolicine nogometnih “čuvara vlasti”.

Insajderi govore da je Zdravko Mamić bio ljut, da rekao “neću više podmetati leđa”, ali mogli bismo samo špekulirati u kojem kontekstu. Koga to mora obrlatiti, možda nekog drugoligaša da se ne buni što neće dobiti vizu za viši rang, ili što žrtvovati, hoće li Lokomotiva ispasti?

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:31