VATRENI BEZ PROTIVNIKA

HNS čeka poziv iz Afrike, u opciji i dvoboj protiv izabrane vrste HNL-a!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2012. 15:34

Termin za prijateljske utakmice reprezentacija je 14. studeni. Hrvatska nema protivnika i nepoznato je gdje će igrati. Dvije su opcije; pozive su uputili Alžir i Tunis sa sjevera Afrike, u igri je i još jedan odlazak na Baltik..., ali i da se organizira međusobna utakmica nacionalne vrste i selekcije 1. HNL.

Ponude za gostovanje financijski nisu izdašne, no nije sve u novcu i logično bi bilo da Rusanova dogovori međunarodni susret, kao i najjače reprezentacije Europe. Primjerice, istog se dana sastaju Nizozemska - Njemačka, Italija - Francuska... Izbornik Igor Štimac ionako je najavio da će pozvati nekoliko novaka iz domaćih klubova, a poštedjeti vedete s najviše minutaže, najjačim ritmom utakmica ili ozljedama ( Mandžukić, Modrić, Ćorluka...). Rekao je da će priliku dobiti i neki nogometaši iz HNL-a koji nisu iz Dinama i Hajduka.

Ukoliko internacionalnog dvoboja ne bude, u HNS-u postoji prijedlog da selekciju 1. HNL sastave novinari, da to bude utakmica novinarske momčadi kontra Štimčeve. Ako bi se igralo u gradu gdje bi to bio atraktivan događaj (Vinkovci, Pula...), niti takav rasplet ne mora biti loš. Ali ipak bi se prije radilo o festivalu nego ozbiljnom susretu. I tko bi bio izbornik 1. HNL?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:33