CROPIX
TKO JE BIO BOLJI?

Henriquez vs Kramarić: Čileanac nadmašio najboljeg strijelca Prve HNL

Čileanac je zamijenjen u 78. minuti. Ne samo da je realizirao šansu, dobro se znao izvući u sredini i kombinirati sa suigračima kad nije bilo pravog ofenzivnog rješenja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2014. 11:02

Kad Andrej Kramarić ne zabija, Rijeka gubi. Ako je Angelo Henriquez strijelac, Dinamo u pravilu dobiva. Čileanac je nadmašio prvog strijelca HNL-a jer on je iskoristio šansu za 2:0, dok je Kramarić promašio po jednu sjajnu priliku u svakom poluvremenu. Posebno je ključna bila akcija u prvom dijelu u kojoj je prevario Sigalija, zaobišao i golmana Eduarda, iako ga je ovaj “gurnuo” dosta u stranu - te pucao preko gola.

Kramarić nije odigrao pravu utakmicu, osim opisanog proboja njegovi su pokušaji često brzo zaustavljani, izgubio je dosta duela, ali i takav je došao do mogućnosti da donese bolji rezultat gostima da je napravio ono što najbolje zna - pogodio mrežu. Taravel je bio energičan i pravodoban u startu, s njima mu nije išlo, lakše je rješavao situacije sa Sigalijem. Kramarić je u 15 mjeseci, otkako igra na Kantridi, zabio 62 službena gola i jasno da i njemu mora doći koji lošiji dan. Ipak, u Maksimiru gdje je igrački “prohodao”, nadali su se Riječani da će zapapriti Dinamu, što mu nije uspjelo.

Henriquez se također našao u dvije prilike, razlika je što je on drugi zabio, nakon dodavanja Antolića i bijega pokraj Mitrovića. Usto, oba su mu udarca išla u okvir, dok su lopte centarfora Rijeke bile neprecizne. Za razliku od Kramarića, koji je na terenu bio cijeli susret, Čileanac je zamijenjen u 78. minuti. Ne samo da je realizirao šansu, dobro se znao izvući u sredini i kombinirati sa suigračima kad nije bilo pravog ofenzivnog rješenja. Tako se i stvorio prostor u koji je utrčao Ademi i pogodio za 1:0. Istina, u prvoj prigodi nije dobro šutirao, Vargić je obranio udarac koji je mogao biti nezgodniji za gostujućeg čuvara mreže.

Sve skupa, i po igri i po učinku Kramarić ima šansu u Sevilli popraviti što nije uradio u Zagrebu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:39