CROPIX
EFIKASNI JUŽNOAMERIKANCI

Henriquez & Fernandes: Hoće li Dinamov duo ponoviti čarobnih pola godine iz Čilea?

Angelo je u polusezoni zabio 15 pogodaka u 27 utakmica, a Fernandes je u 28 nastupa 14 puta tresao mrežu. Dakle, u Universidadu su zabili 29 golova i - otišli
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. veljača 2015. 20:52

Nisu, dugo bili u Universidadu, tek nekih pola godine, no Henriquez i Fernandes uistinu su obilježili to proljeće. Angelo je, podsjetimo, tek postao punoljetan, a u prvoj seniorskoj polusezoni zabio je 15 pogodaka u 27 utakmica. Fernandes je, pak, u 28 nastupa 14 puta tresao mrežu. Dakle, tandem je zabio 29 golova i - otišao.

Ukupno je Universidad na njima zaradio oko 10 milijuna eura. Henriquez je stigao iz Universidadove škole, dok je Fernandes u prosincu 2011. došao iz Palestina za oko 500 tisuća eura. On je prodan u Leverkusen za 4,7 milijuna, a Henriquez u United za 5,5 milijuna eura.

- Navijači La U-a bili su malo šokirani Angelovim ranim odlaskom. Znali su da je klasa, ali su mislili i nadali se da će još barem jednu sezonu igrati u Čileu, da će im donijeti još trofeja. A on je odmah otišao - priča nam čileanski kolega Cisternas i dodaje:

- Oni su jedini čileanski napadački tandem u Europi, nigdje osim u Dinamu nemamo dvojicu igrača u toj ulozi!

U Dinamu su dosad, ove sezone, zabili 19 golova. Henriquez uvjerljivo vodi sa 15 pogodaka, Fernandes je zasad na četiri, no, ne zaboravimo da je dugo bio ozlijeđen. Ušao je odlično u nastavak sezone, kako su obojica krenuli, nije nemoguće da ponove 2012. i čarobno Universidadovo proljeće

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:11