Momčilo Raspopović
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRESLAGIVANJE MOMČADI

Halilovićev odlazak još na čekanju, ali zato dolazi novac od totalno neočekivanog transfera na istok!

Najbolji vezni igrač još nije zgotovio odlazak, ali zato je Rijeka ipak dogovorila jednu prodaju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. prosinac 2020. 10:41

Ovih bi dana Rujevicu trebao napustiti dosadašnji desni branič Rijeke Momčilo Raspopović (26). Odlazi u rumunjsku Astru za simboličnu odštetu, prema Transfermarktu iznos koji će platiti rumunjski klub Riječanima je 200.000 eura. Raspopović je u Rijeci proveo gotovo tri godine, došao je u siječnju 2018. iz podgoričke Budućnosti i odigrao je ukupno 56 utakmica i postigao dva pogotka.

U Umagu do 8. siječnja

No, ove se jeseni crnogorski reprezentativac baš i nije naigrao, nastupio je samo na devet utakmica i dogovoren je prijevremeni rastanak. Raspopović je, naime, imao ugovor do ljeta 2022. godine, ali kad je stigla ponuda rumunjskog kluba, dobio je “zeleno svjetlo” za odlazak, pa su tako treneru Simonu Rožmanu za poziciju desnog braniča ostali Tomečak i Braut.

Iako se iznova aktualizira odlazak Tibora Halilovića u nizozemski Heerenveen, zasad još nema ništa od tog transfera. Podsjetimo, ponuda nizozemskog kluba za ovog odličnog veznog igrača stigla je na Rujevicu još krajem kolovoza, međutim na utakmici s Lokomotivom u Zagrebu Halilović je ozlijedio koljeno i morao je pauzirati više tjedana, pa je ta ponuda otpala.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Vratio se najbolji vezni igrač Rijeke krajem jeseni, opet je igrao dobro i prema dostupnim informacijama Nizozemci su iznova aktualizirali ponudu i zanimanje za Halilovića. Nude milijun i pol eura na ime odštete i nakon Nove godine odlučivat će se o ovom možebitnom transferu.

Iako se odštetni iznos čini prilično skroman za igrača poput Halilovića, treba znati da mu ugovor istječe u ljeto 2021. godine, kad bi mogao napustiti Rujevicu kao slobodan igrač, bez odštete. Stoga je otvorena i opcija da ovih dana čelnici kluba s Rujevice sjednu za stol s Halilovićem i dogovore eventualno produženje ugovora...

Tri utakmice u planu

Inače, nogometaši Rijeke na odmoru su do 4. siječnja, tada će se okupiti na Rujevici i odmah odlaze na prvi dio priprema u Umag. Ostat će u Umagu do 8. siječnja, potom će trener Rožman igračima dati dva slobodna dana i novo je okupljanje u ponedjeljak, 11. siječnja na Rujevici. I odmah slijedi drugi pripremni dio, novi petodnevni odlazak u Umag, a povratak u Rijeku predviđen je 15. siječnja.

Tijekom umaških priprema, Riječani bi trebali odigrati i tri trening utakmice. Kao možebitni suparnici u tim pripremnim okršajima spominju se Slovacko (Češka), Budafoki (Mađarska) i Sturm (Austrija), klubovi koji će se u tom razdoblju također pripremati u Umagu. No, ništa još nije potvrđeno, ni imena suparnika, kao ni termini odigravanja utakmica.

Po kalendaru natjecanja, 19. siječnja trebala bi se igrati utakmica Superkupa Dinamo - Rijeka, no zbog dobro znanih okolnosti ta će utakmica zacijelo biti odgođena i prebačena u ljetni termin. No zato će tog datuma najvjerojatnije Dinamo i Rijeka igrati u Maksimiru odgođenu utakmicu 6. kola. Do kraja 2020. godine HNS bi trebao objaviti raspored odigravanja svih odgođenih utakmica iz jesenskog dijela prvenstva.

A proljeće će biti još kako zahtjevno za Rijeku, budući da će morati odigrati čak 20 prvenstvenih dvoboja (pet odgođenih na jesen), a izborili su i nastup u četvrtfinalu Kupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 03:25