ALŽIRAC IZABRAO TURSKU

Halilhodžić oteo stopera Dinamu, Belkalem odabrao Tursku prije Maksimira

Puno je toga već bilo dogovoreno, posao je stigao do pred zadnju fazu, a onda se sve okrenulo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2014. 09:38

Traje i dalje prelazni rok u Maksimiru. Imena potencijalnih pojačanja pojavljuju se svaki dan, Dinamo je u europskim razmjerima vrlo poželjan klub za dolazak, mamac Lige prvaka, redovite i solidne ugovorne rate i grad ugodan za život, sve su to aduti koje Dinamo može koristiti u pregovorima.

Naravno, neki prihvate, neki ne, neki traže ipak previše, no, definitivno Maksimir nitko od inozemnih igrača više ne odbacuje na prvu. I, neki je dan Dinamo zamalo i doveo novog stopera, i to čovjeka koji je igrao na Svjetskom prvenstvu, ne samo igrao već i bio vrlo zapažen.

Essaid Belkalem, stoper je alžirske reprezentacije, jedna od najvažnijih karika u velikom uspjehu Alžira, plasmanu u drugi krug SP-a. Puno je toga već bilo dogovoreno, posao je stigao do pred zadnju fazu, a onda se sve okrenulo. Zašto? Sjetimo se izjave Zorana Mamića s kraja prošloga tjedna.

- Vaha nama neće uzeti Soudanija u Trabzonspor, to je sigurno. Međutim, mi i Vaha ‘tučemo’ se za neke iste igrače, slične su nam želje, sad je pitanje hoće li završiti kod nas ili kod njega - rekao je Zoran Mamić.

Upravo jedan od tih, možda i jedini, koji je stajao između Mamića i Vahe jest Essaid Belkalem. I, odabrao je Trabzonspor, kamo je otišao na posudbu iz engleskog drugoligaša (Championship) Watforda. Englezi su ga, pak, nakon godinu dana posudbe ovoga ljeta otkupili od Granade, ali ga i proslijedili Trabzonsporu.

Kažemo, Dinamo mu je bio vrlo blizu, da Vahid Halilhodžić nije trener turskog kluba, sigurni smo da bi Belkalem sad već nosio modri dres. No, Vaha mu je bio izbornik, koji ga je doveo do velikog uspjeha i Belkalem je osjećao potrebu da mu uzvrati lojalnošću.

No, koliko god bilo teško dovesti pravog stopera, to je ‘mačji kašalj’, u odnosu na dovođenje lijevog beka. Recimo, nakon Rumunja Latovlevicija iz Steaue, kojega na kraju rumunjski klub nije želio prodati, Modri su razmišljali o Retu Ziegleru, lijevom beku švicarske reprezentacije, igraču Juventusa koji je na posudbi u Sassuolu. Reference su, dakle, vrlo jake, premda Ziegler nikad nije zaigrao za Juve već je bio na posudbama u Fenerbahčeu, Lokomotivu iz Moskve i sad u Sassuolu, ali je igrao ranije i za Tottenham, Sampdoriju, HSV... Uostalom, ima i 35 nastupa za švicarsku reprezentaciju.

I on je mogao doći na posudbu, međutim, u Maksimiru u pravilu izbjegavaju takav model dolazaka, pogotovo što na posudbi već imaju Wilsona Eduarda, a procijenili su da Ziegler možda ipak ‘nije taj’ za kojega bi trebalo platiti silan novac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 18:17