Ronald Goršić/CROPIX
ODLIČNA INVESTICIJA

Halilhodžić: Da je Soudani Francuz ili Nijemac, već bi koštao nekoliko milijuna eura

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2013. 17:59

Soudani je napadač alžirske reprezentacije kojeg je, između ostalih, tu prije svega mislimo na poznatog hrvatskog menadžera Danka Đikića, Dinamu preporučio i bivši trener Modrih Vahid Halilović, sada izbornik Alžira.

- Takva preporuka u svijetu se naplaćuje, zar ne? Gdje još ima takva budala kao ja koji takva savjete daje besplatno?! - kazao je sa smiješkom bivši trener Modrih.

Pitali smo Vahu kako je moguće da je tako dobar igrač završio u Dinamu? Kako to da Soudanija nisu prepoznali neki drugi europski klubovi, jači i moćniji od plavog kluba, kako nije završio u jačoj ligi?

- Imao je Soudani i drugih ponuda. Prije tri-četiri mjeseca neki ljudi su me zvali zbog njega, isto kao i Dinamo. Objasnit ću vam zašto je završio Dinamu. On je ipak Alžirac, a igrao je u malom portugalskom klubu. Mnogi su na tu činjenicu gledali podcjenjivački. Da je Soudani Francuz ili Nijemac, i da je igrao i nekom većem klubu, sigurno bi koštao hrpu novaca i milijuna eura.

Priča Halilhodžić da se poklopilo još dobrih okolnosti za Modre u realizaciji tog transfera.

- Velika stvar jest činjenica da je Soudani shvatio da s Dinamom može igrati Ligu prvaka. Znate, svaki igrač želi igrati u tom natjecanju. Inače, kad me Zoran Mamić nazvao i pitao kojeg napadača bih mu preporučio, ja sam prvo rekao - Falcao! Ali, naravno, to je bila šala. Nakon toga sam kazao - Soudani. Dinamo je brzo našao svoju računicu.

Očigledno je da za europske prilike za odštetu od milijun eura nije lako dovesti tako dobrog igrača?

- Nema šanse! Dinamo je prošao fenomenalno, za takav novac nije mogao dobiti igrača koji nije ni blizu Soudaniju. Pogotovo jer se radi o napadaču. Za takav novac možeš eventualno pronaći desnog beka, lijevog već ne jer ti su na velikoj cijeni. Profitirat će i Dinamo i Soudani, a Modrima će se on isplatiti već onda ako se plasiraju u Ligu prvaka. Meni je jako drago što sam dobro predvidio, znao sam da će se Soudani izvrsno snaći u Dinamu.

Linker
23. rujan 2024 07:30