Drago Sopta / Cropix
MIŠLJENJA STRUČNJAKA

Halilhodžić: Alkohol uništava Sammira; Komes: Izlasci mu narušavaju kondiciju...

'Njegov visoki intenzitet igranja traje 25 minuta u prvom poluvremenu, te još oko 20 u drugom. Ali i to je dovoljno da bude među najboljima, ako ne i najbolji igrač Dinama'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. ožujak 2013. 18:15

Još dok je bio trener Dinama Vahid Halilhodžić često je govorio o Sammiru i njegovim problemima. Između ostaloga, ovako je prokomentirao jedan od Sammirovih incidenata:

- Što se tiče izlazaka i alkohola, pa i ja sam to radio kao igrač, a u karijeri ne znam niti jednog igrača kojem se to nije dogodilo. Igrači su kažnjeni, Sammir također i svi bi treneri postupili kao ja. No, imam iskustva i dvije diplome, znam kako alkohol djeluje na organizam. On povećava mogućnost ozljeda i loše djeluje na mišiće, pogotovo nakon utakmice, tada je najopasniji - pričao je Dinamov trener kaznivši tada Sammria sa 10 tisuća eura zbog predugog ostanka u noćnom izlasku.

Ni Zvonko Komes, Dinamov kondicijski trener, ne krije da Sammir ima problema s profesionalnim životom. U nedavnom je intervju za SN na pripremama u Turskoj kazao:

- Sammira treba promatrati objektivno. On sam sebe uništava izlascima, narušava si kondiciju koja mu je potrebna za 90 minuta! Vjerujte, u kondicijskom smislu je jači čak od Kovačića! Problem je što on to ne koristi kao Kovačić na adekvatan način, ne može, kako se to kaže, 'ponavljati'. Njegov visoki intenzitet igranja traje 25 minuta u prvom poluvremenu, te još oko 20 u drugom. Ali i to je dovoljno da bude među najboljima, ako ne i najbolji igrač Dinama. Mi želimo da u visokom intenzitetu igra i u 90. minuti. To će moći jedini ako će uredno živjeti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:56