Split, 090109.Revijalna sahovska simultanka, izmedju Ivana Sarica i 21 igraca u sportskoj dvorani na Poljudu.Na fotografiji Ivica Surjak.Foto: Duje Klaric / Cropix
 Duje Klaric / Cropix
BIJELI VJERUJU U POBJEDU

Hajdukove legende složne: 'Teško je kiksati pred punim stadionom, slavit ćemo!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2013. 17:26

Pet igrača koji su nekoć davali pečat derbiju u bijelom dresu upitali smo kako gledaju na današnji ogled. Ivicu Šurjaka, nekadašnjeg kapetana Bijelih iz zlatne generacije 70-ih, zatekli smo u Italiji. Gledao je Šurjak susret Udinese - Napoli i ostao pomalo razočaran.

- Vjerujem da će hrvatski derbi biti na višoj razini, jer Hajduk i Dinamo mogu ponuditi utakmicu s puno dramatike i neizvjesnosti. Dobro je što se prošle nedjelje nije igralo, jer svi želimo gledati dobar nogomet, a to nije bilo moguće u onakvim vaterpolskim uvjetima - kazao je Šurjak, koji optimistički gleda prema derbiju. Jasno, optimistički iz Hajdukovog kuta...

- Bijeli su u maloj prednosti, jer igraju na svom terenu, a zna se kakav impuls momčadi uvijek pruža navijačka podrška. Hajduk posjeduje i kvalitetu, a vidjevši odlično izdanje u Koprivnici, postao sam još veći optimist.

I kakav je konačni ishod u vašem predviđanju?

- 1:0 za Hajduk. Bit će to borbena utakmica u kojoj će tjelesna spremnost doći do izražaja. Hajduk ima snagu za veliku trku i u takvom susretu jedan pogodak najčešće presudi pobjednika. Igrač odluke? Caktaš ili Vuković. Neće to biti susret s puno šansi - zaključio je Šurjak.

Igor Musa i Stanko Bubalo zajedno su potopili Dinamo u velikoj pobjedi u travnju 2001. (3:1). Tko će večeras podići adrenalin na tribinama upitali smo Musu.

- S obzirom da Hajduka držim favoritom, može to biti i netko od igrača iz zadnje linije. Primjerice Milić, koji ima odličan skok. Ne mora derbi nužno riješiti netko od igrača zaduženih za zgoditke. Često se događa da igrači iz drugog plana budu junaci - odgovorio je Musa, koji će pohitati danas iz Mostara na utakmicu.

Bubalo, odnosno 'Ronaldo iz Turčinovića', igrao je samo jednu sezonu u bijelome dresu, ali i to je bilo dovoljno da ostane zauvijek u srcima Torcide.

- Ne vjerujem da netko od hajdukovaca može pružiti lošu utakmicu, jer kada se začuje ona gromka podrška sa sjevera, moraš poletjeti i da ne želiš - kazao je Bubalo u startu i potom dodao: - Moje predviđanje je pobjeda Hajduka od 1:0.

Ivan Strinić zabio je Dinamu u zadnjoj pobjedi Hajduka nad Modrima u HNL-u 2009.

- Da, upravo tako, neka se ponovi 2:1. Strijelci? Možda Maglica proradi u velikoj utakmici, a pored njega i Vuković. Ali, moguća su iznenađenja, jer tko je tipovao na mene da ću biti junak derbija prije tri i pol godine. Hajduk evidentno ima spreman i jak kolektiv. Djeluju kao prava momčad i to je najveća snaga Bijelih.

Ivica Mornar pogodio je u poljudskom derbiju 1995., u ključnoj pobjedi (3:1) za proslavu naslova prvaka.

- Franko Andrijašević na prvom mjestu, zatim Caktaš, pa Maglica. To su tri aduta za golove. Vuković bi igrom trebao dati impuls. Znate, željan sam velike utakmice, htio bih na djelu vidjeti novi Hajduk koji puno obećava. Krstičević je stvorio mladu, potentnu momčad i Dinamo mu je pravi test.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 21:24